Ingredients
-
3 zoete aardappel
-
2 etlp paprikapoeder
-
20 gram Cheddar
-
2 avocado
-
1/2 rode ui
-
1 tlp komijnpoeder
-
1/2 citroen
-
zout en peper
-
olijfolie
-
sesamzaadjes (optioneel)
Directions
Normaal pak ik voor verjaardagsfeestjes bij ons in huis niet zo uit. Voor mijn afgelopen verjaardag had ik besloten dat ik potato skins wou gaan maken uit het Guilty Pleasure kookboek van foodblogger Sabine Koning. Alleen door alle hectiek (en mijn zwangerschap dementie) had ik er helemaal niets voor in huis gehaald. Lekker slim! Wel had ik nog wat zoete aardappels en avocado’s. Ik besloot het idee van potato skins compleet over een andere boeg te gooien. Zoete Aardappels en Guacamole Bites.
De zoete aardappels roosterde ik in de oven en kruide ik met paprika en zout en peper. Om het nog wat extra kick te geven deed ik er ook nog cheddar kaas over. Voor de guacamole besloot ik omdat het een last minute plan was gewoon een hele simpele guacamole te maken alleen maar bestaand uit: avocado, citroensap, rode ui en komijn. Heb jij een eigen guacamole recept dan kun je die natuurlijk gebruiken of bekijk dit guacamole recept eens.
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 C Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel deze met olijfolie. |
2
Done
|
Maak de zoete aardappels schoon van mogelijke achter gebleven aarde. Leg de zoete aardappel plakken op de bakplaat en smeer ze in met olijfolie, wat zeezout en paprika poeder. Zet de bakplaat in de oven voor 15-20 minuten tot de zoete aardappel zacht is als je ze door prikt. Draai de plakken halverwege om. Rasp de cheddar over de zoete aardappel en zet ze nog even terug in de oven tot de kaas is gesmolten. |
3
Done
|
Guacamole... Snipper de rode ui heel fijn. In een kom meng de rode ui, avocado, komijn en sap van 1/2 citroen samen en breng op smaak met zout en peper. |
4
Done
|
Leg de zoete aardappels op een bord of plank waarop je het gerecht gaat serveren. Doe 1/2 of 1 tlp guacamole op elke zoete aardappel. Maak af met wat sesamzaadjes. Serveer warm of koud. |