0 0
Zoete Aardappel en Guacamole Bites

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 zoete aardappel
2 etlp paprikapoeder
20 gram Cheddar
2 avocado
1/2 rode ui
1 tlp komijnpoeder
1/2 citroen
zout en peper
olijfolie
sesamzaadjes (optioneel)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Zoete Aardappel en Guacamole Bites

Party Snack

Ingredients

Directions

Share

 BITK Recept - Zoete Aardappel en Guacamole Bites

Normaal pak ik voor verjaardagsfeestjes bij ons in huis niet zo uit. Voor mijn afgelopen verjaardag had ik besloten dat ik potato skins wou gaan maken uit het Guilty Pleasure kookboek van foodblogger Sabine Koning. Alleen door alle hectiek (en mijn zwangerschap dementie) had ik er helemaal niets voor in huis gehaald. Lekker slim! Wel had ik nog wat zoete aardappels en avocado’s. Ik besloot het idee van potato skins compleet over een andere boeg te gooien. Zoete Aardappels en Guacamole Bites.

De zoete aardappels roosterde ik in de oven en kruide ik met paprika en zout en peper. Om het nog wat extra kick te geven deed ik er ook nog cheddar kaas over. Voor de guacamole besloot ik omdat het een last minute plan was gewoon een hele simpele guacamole te maken alleen maar bestaand uit: avocado, citroensap, rode ui en komijn. Heb jij een eigen guacamole recept dan kun je die natuurlijk gebruiken of bekijk dit guacamole recept eens.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 C

Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel deze met olijfolie.

2
Done

Maak de zoete aardappels schoon van mogelijke achter gebleven aarde.
Snij de zoete aardappels in plakken van 1/2 cm.

Leg de zoete aardappel plakken op de bakplaat en smeer ze in met olijfolie, wat zeezout en paprika poeder.

Zet de bakplaat in de oven voor 15-20 minuten tot de zoete aardappel zacht is als je ze door prikt. Draai de plakken halverwege om.

Rasp de cheddar over de zoete aardappel en zet ze nog even terug in de oven tot de kaas is gesmolten.

3
Done

Guacamole...

Snipper de rode ui heel fijn.

In een kom meng de rode ui, avocado, komijn en sap van 1/2 citroen samen en breng op smaak met zout en peper.

4
Done

Leg de zoete aardappels op een bord of plank waarop je het gerecht gaat serveren. Doe 1/2 of 1 tlp guacamole op elke zoete aardappel. Maak af met wat sesamzaadjes.

Serveer warm of koud.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Nutella Wentelteefjes
next
Bietjes Ricotta Carpaccio
previous
Nutella Wentelteefjes
next
Bietjes Ricotta Carpaccio

Add Your Comment