Zadencrackers

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

75 gram lijnzaad
250 ml water
70 gram zonnebloempitten
70 gram pompoenpitten
40 gram sesamzaad
49 gram maanzaad
40 gram chiazaad
1 theelepel zeezout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Elke ochtend start ik mijn dag met crackers, maar zelf had ik ze tot heden nog nooit gemaakt. Voor het maken van deze zadencrackers heb je alleen zaden nodig en water! Dat klinkt gewoon te makkelijk (en gezond) om waar of lekker te zijn!

Zadencrackers

Bij het beginnen aan mijn eliminatie dieet. Kwam ik er al snel achter dat ik alleen maar spelt de komende periode zou kunnen eten. Althans als het om brood en crackers gaat. Gelukkig kun je in de supermarkt tegenwoordig genoeg spelt producten vinden. Maar toen mijn crackers eenmaal op waren thuis. Zat ik met gebakken peren. Ik besloot daarom zelf eens aan de slag te gaan en vond in Libelle Lekker Magazine een recept voor een zadencrackers. Crackers die simpel weg alleen gemaakt waren van Zaden. Maar hoe zou dat blijven plakken?

Wat blijkt: als je lijnzaad weekt vormt het zich als een soort gelei en dat zorg voor een soort lijnsubstantie voor deze crackers. Weer wat geleerd. Alle andere zaden had ik ook al in huis. Maar uiteraard kun je altijd iets weglaten of misschien nog wel toevoegen.

De crackers zijn lekker voor de lunch met wat beleg of gewoon als tussendoortje.

(receptenhoekje 16-02-2021)

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Voorbereiding

In een bak doe de lijnzaad met het water en laat dit minimaal 5 minuten staan. | Verwarm de oven voor op 150 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een tweede grote kom doe de rest van de ingrediënten. Roer alles door. | Voeg de lijnzaad toe, wat nu een soort gel is en roer deze door de rest van de ingrediënten. | Doe het zadenmengsel op de bakplaat. en maag deze gelijk tot een dikte van 0,5 cm. |

3
Done

Bak de crackers 30 minuten. Let op de crackers niet verbranden. | Haal de crackers uit de oven en snij voorzichtig met een mes ze los van elkaar. | Laat de crackers compleet afkoelen. | Bewaar de crackers in een luchtdichte pot.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Havermout Koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Havermout Koekjes
Marcel Buffalow Wing Dry Rub - Kidshoekje.nl
next
Marcel’s Buffalow Wing Dry Rub

Add Your Comment