
Altijd al eens zelf crackers willen maken. Bij deze zadencrackers heb je alleen zaden nodig (en water). Makkelijk te maken en gezond.
Bij het beginnen aan mijn eliminatie dieet. Kwam ik er al snel achter dat ik alleen maar spelt de komende periode zou kunnen eten. Althans als het om brood en crackers gaat. Gelukkig kun je in de supermarkt tegenwoordig genoeg spelt producten vinden. Maar toen mijn crackers eenmaal op waren thuis. Zat ik met gebakken peren. Ik besloot daarom zelf eens aan de slag te gaan en vond in Libelle Lekker Magazine een recept voor een zadencrackers. Crackers die simpel weg alleen gemaakt waren van Zaden. Maar hoe zou dat blijven plakken?
Wat blijkt: als je lijnzaad weekt vormt het zich als een soort gelei en dat zorg voor een soort lijnsubstantie voor deze crackers. Weer wat geleerd. Alle andere zaden had ik ook al in huis. Maar uiteraard kun je altijd iets weglaten of misschien nog wel toevoegen.
De crackers zijn lekker voor de lunch met wat beleg of gewoon als tussendoortje.
ENGLISH – Wish this recipe was in English? Leave a comment below or send me a message on social media and I will provide you with it!
1
Done
|
VoorbereidingIn een bak doe de lijnzaad met het water en laat dit minimaal 5 minuten staan. | Verwarm de oven voor op 150 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
In een tweede grote kom doe de rest van de ingrediënten. Roer alles door. | Voeg de lijnzaad toe, wat nu een soort gel is en roer deze door de rest van de ingrediënten. | Doe het zadenmengsel op de bakplaat. en maag deze gelijk tot een dikte van 0,5 cm. | |
3
Done
|
Bak de crackers 30 minuten. Let op de crackers niet verbranden. | Haal de crackers uit de oven en snij voorzichtig met een mes ze los van elkaar. | Laat de crackers compleet afkoelen. | Bewaar de crackers in een luchtdichte pot. |