0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

75 gram lijnzaad
250 ml water
70 gram zonnebloempitten
70 gram pompoenpitten
40 gram sesamzaad
40 gram maanzaad
40 gram chiazaad
1 theelepel zeezout

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Zadencrackers

Ingredients

Directions

Share

Altijd al eens zelf crackers willen maken. Bij deze zadencrackers heb je alleen zaden nodig (en water). Makkelijk te maken en gezond.

Zadencrackers

Bij het beginnen aan mijn eliminatie dieet. Kwam ik er al snel achter dat ik alleen maar spelt de komende periode zou kunnen eten. Althans als het om brood en crackers gaat. Gelukkig kun je in de supermarkt tegenwoordig genoeg spelt producten vinden. Maar toen mijn crackers eenmaal op waren thuis. Zat ik met gebakken peren. Ik besloot daarom zelf eens aan de slag te gaan en vond in Libelle Lekker Magazine een recept voor een zadencrackers. Crackers die simpel weg alleen gemaakt waren van Zaden. Maar hoe zou dat blijven plakken?

Wat blijkt: als je lijnzaad weekt vormt het zich als een soort gelei en dat zorg voor een soort lijnsubstantie voor deze crackers. Weer wat geleerd. Alle andere zaden had ik ook al in huis. Maar uiteraard kun je altijd iets weglaten of misschien nog wel toevoegen.

De crackers zijn lekker voor de lunch met wat beleg of gewoon als tussendoortje.


ENGLISH – Wish this recipe was in English? Leave a comment below or send me a message on social media and I will provide you with it!

Steps

1
Done

Voorbereiding

In een bak doe de lijnzaad met het water en laat dit minimaal 5 minuten staan. | Verwarm de oven voor op 150 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

In een tweede grote kom doe de rest van de ingrediënten. Roer alles door. | Voeg de lijnzaad toe, wat nu een soort gel is en roer deze door de rest van de ingrediënten. | Doe het zadenmengsel op de bakplaat. en maag deze gelijk tot een dikte van 0,5 cm. |

3
Done

Bak de crackers 30 minuten. Let op de crackers niet verbranden. | Haal de crackers uit de oven en snij voorzichtig met een mes ze los van elkaar. | Laat de crackers compleet afkoelen. | Bewaar de crackers in een luchtdichte pot.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Green Veggie Teriyaki Roerbak - recepthoekje.nl
previous
Green Veggie Teriyaki Roerbak
Gado Gado Quinoa en Tempeh -recepthoekje.nl
next
Gado Gado met Tempeh en Quinoa
Green Veggie Teriyaki Roerbak - recepthoekje.nl
previous
Green Veggie Teriyaki Roerbak
Gado Gado Quinoa en Tempeh -recepthoekje.nl
next
Gado Gado met Tempeh en Quinoa

Add Your Comment