Vanille Cupcakes

0 0
Vanille Cupcakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Cupcake
115 gram ongezouten boter
150 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
270 gram bloem
1 1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
250 ml (plantaardige) melk
Frosting
213 gram (1 pot) marshmallow creme
200 gram ongezouten boter (zacht)
200 gram poedersuiker
1 eetlepel melk

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Vanille Cupcakes

Terwijl ik nu nog in New York zit, hebben de kids er al bijna weer hun eerste school week op zitten. Vanavond vlieg ik weer terug want Parker wordt a.s. zondag 5 jaar! Dat mag ik natuurlijk niet missen. Vandaag is dus het perfecte moment om een van mijn go-to cupcake recepten te delen: Vanille Cupcakes!

Als het om cupcakes gaat experimenteer ik graag. Om te kunnen experimenteren heb je uiteraard een basisrecept nodig. Mijn vanille cupcakes recept is precies dat. Een basis cupcakerecept die op zich al heel lekker is, maar waar je vervolgens alle kanten mogelijk mee op kunt.

Ben ik een beetje inspiratieloos dan maak ik altijd vanille cupcakes. Vervolgens verdeel ik vaak het beslag over twee kommen en wil ik nog wel eens wat andere ingrediënten toevoegen. Voor kinderverjaardagen is dat vaak sprinkles of eetbare confetti. Een cupcake is natuurlijk niets zonder topping en voor deze maakte ik marshmallow frosting, maar je kunt natuurlijk ook gewoon botercrème maken of kopen.

Voor Parkers verjaardag a.s. zondag zal ik niet gaan bakken, gezien ik waarschijnlijk een jetlag heb. Maar ik hoop dat ik wat hulptroepen kan in schakelen en anders wordt het iets uit de winkel!

Ingrediënten toegelicht:

Marshmallow Creme – Hiervoor gebruik ik een pot Fluff Marshmallow bij diverse supermarkten te krijgen.

Recepthoekje 05-06-2019

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Doe cupcake papiertjes in een bakblik.

2
Done

In een kom mix het boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix alles met een handmixer of keukenmachine tot het licht nat zand is. | Voeg de vanille en eieren toe en mix er doorheen.

3
Done

In een kom meng de bloem, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem en melk om en om toe aan de suiker. Mix tot een goed gemengd beslag. |

4
Done

Schenk het beslag in de cupcake vormen tot 2/3 vol. | Bak de cupcakes voor 25-30 minuten. | Controleer of de cupcakes klaar zijn door een saté prikker in het midden van een cupcake te steken. Komt deze er schoon uit dan zijn de cupcakes klaar. | Laat de cupcakes compleet afkoelen voor je er frosting op doet.

5
Done

Frosting

Maak de boter zacht met een mixer zodat er geen klonten meer in zitten. | Voeg de Marshmallow crème toe en mix er doorheen. | Voeg de melk en de helft van de poedersuiker toe en mix het erdoorheen. | Proef de frosting voor je er meer poedersuiker bij voegt. Als je het zoeter wilt voeg je meer toe.

6
Done

Als de Cupcakes af gekoeld zijn kun je de frosting erop spuiten. | Bewaar de cupcakes en frosting in de koelkast tot je gaat serveren.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Frisse Aardappel Kip Salade - Kidshoekje.nl
previous
Frisse Aardappel Kip Salade
spaghetti met doperwten en bacon - Kidshoekje.nl
next
Spaghetti met doperwten en bacon

Add Your Comment