0 0
Yellow Cake Cupcakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
115 gram boter
150 gram suiker
1 tlp vanille
2 eieren
250 ml melk
270 gram bloem
1 1/2 tlp bakpoeder
snufje zout
Frosting
Decoraties

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Yellow Cake Cupcakes

Cupcake

Ingredients

Directions

Share

Yellow Cake Cupcakes | Buzz in the Kitchen recept

Yellow Cake Cupcakes

Als het om cupcakes gaat experimenteer ik graag. Om te kunnen experimenteren heb je uiteraard een basis recept nodig. Mijn yellow cake cupcakes recept is precies dat. Een basis cupcake recept die op zich al heel lekker is, maar waar je vervolgens alle kanten mogelijk mee op kunt. Voor Marcel zijn verjaardag maakten ik 2 soorten cupcakes. Beide met als basis yellow cake. Ja ik kan het ook gewoon gele cake noemen, maar dat klinkt zo raar. Yellow cake cupcake recept als basis en besloot de ene helft gewoon zo te laten en prachtig te decoreren. De andere helft wou ik cornflakes aan toevoegen. Een gefaalde poging, hier moet dus iets meer mee geëxperimenteerd worden voor ik deel. Voor nu mijn basis recept.

Voor de frosting gebruikte ik overigen mijn marshmallow frosting recept.

Yellow Cake Cupcakes recept | Buzz in the Kitchen

Yellow Cake Cupcakes recept | Buzz in the Kitchen comfort foodblog

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Doe cupcake papiertjes in een bakblik.

2
Done

In een kom mix het boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix alles met een handmixer of keukenmachine tot het licht nat zand is. | Voeg de vanille en eieren toe.

3
Done

In een kom meng de bloem, bakpoeder en zout. | Voeg de bloem en melk om en om toe aan de suiker. Mix tot een goed gemengd beslag. |

4
Done

Schenk het beslag in de cupcake vormen. | Bak de cupcakes voor 25-30 minuten. | Controleer of de cupcakes klaar zijn door een saté prikker in het midden van een cupcake te steken. Komt deze er schoon uit dan zijn de cupcakes klaar. | Laat de cupcakes compleet afkoelen voor je er frosting op doet.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

asperges citroen pasta | Buzz in the Kitchen diner
previous
Asperge Citroen Pasta
5 Spice Zandkoekjes | Buzz in the Kitchen
next
5 Spice Zandkoekjes
asperges citroen pasta | Buzz in the Kitchen diner
previous
Asperge Citroen Pasta
5 Spice Zandkoekjes | Buzz in the Kitchen
next
5 Spice Zandkoekjes

Add Your Comment