Ingredients
-
1 citroen
-
1 tlp vanille
-
125 gram mascarpone
-
25 gram witte basterdsuiker
-
125 ml slagroom
-
100 ml witte wijn
-
35 stuks lange vingers
-
6 stuks frambozen
-
100 gram blauwe bessen
-
20 gram gevriesdroogde frambozen
-
6 witte chocolade druppels
Directions
Xmas Berry Tiramisu
Bij een kerstdiner hoort een geweldig dessert. Al zitten de meeste mensen vaak al vol voor de lekkerste gang aanbreekt. Een klein glaasje dan, maar toch een showstopper! Wat dacht je van tiramisu? Niet zomaar een, een Xmas Berry Tiramisu afgemaakt met een kerstmuts! Wat deze tiramisu ook anders maakt is dat de lange vingers niet in coffee worden gedoopt, maar in witte wijn! Zelf ben ik namelijk niet zo dol op tiramisu, daar waar ik wel van koffie houd. Mijn man niet en dus was hij al helemaal blij met dessert, geen coffee te vinden. Behalve natuurlijk als je er coffee bij serveert!
Heb je nou ook kinderen bij het kerstdiner? Op mijn baby en kidsblog Babies Kitchen deel ik vandaag een kidsproof berry tiramisu. Inderdaad zonder alcohol. Een kleine aanpassing voor dit dessert.
Maak je een van de recepten van Buzz in the Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @buzzinthekitchen en #bitk te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
Steps
1
Done
|
Was de citroen schoon en rasp de gele schil. | Meng de mascarpone met de suiker, citroenrasp en vanille extract. | Klop de slagroom stijf met een mixer. | Spatel de slagroom door de mascarpone. |
2
Done
|
Neem een diepbord of schaal en schenk daar de witte wijn in met het sap van 1/2 citroen. | Doop de helft van lange vingers in de wijn. | Verdeel de natte lange vingers over 6 glazen/kommen. Elke bodem moet bedekt zijn. |
3
Done
|
Verdeel de helft van de mascarpone over de 6 glazen. | Verdeel de blauwe bessen over de 6 glazen. | Doop de rest van de lange vingers in de wijn en verdeel over de glazen. | Verdeel de rest van de mascarpone eroverheen. | Zet de tiramisu in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven. |
4
Done
|
ServerenZet op elk glas één framboos met een witte chocolade druppel erop. | Rasp de gevriesdroogde frambozen erover en doe vervolgens nog wat poedersuiker over de framboos. |