0 0
Xmas Berry Tiramisu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 citroen
1 tlp vanille
125 gram mascarpone
25 gram witte basterdsuiker
125 ml slagroom
100 ml witte wijn
35 stuks lange vingers
6 stuks frambozen
100 gram blauwe bessen
20 gram gevriesdroogde frambozen
6 witte chocolade druppels

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Xmas Berry Tiramisu

Tiramisu zonder coffee!

Ingredients

Directions

Share

Xmas Berry Tiramisu recept | Buzz in the Kitchen

Xmas Berry Tiramisu

Bij een kerstdiner hoort een geweldig dessert. Al zitten de meeste mensen vaak al vol voor de lekkerste gang aanbreekt. Een klein glaasje dan, maar toch een showstopper! Wat dacht je van tiramisu? Niet zomaar een, een Xmas Berry Tiramisu afgemaakt met een kerstmuts! Wat deze tiramisu ook anders maakt is dat de lange vingers niet in coffee worden gedoopt, maar in witte wijn! Zelf ben ik namelijk niet zo dol op tiramisu, daar waar ik wel van koffie houd. Mijn man niet en dus was hij al helemaal blij met dessert, geen coffee te vinden. Behalve natuurlijk als je er coffee bij serveert!

Heb je nou ook kinderen bij het kerstdiner? Op mijn baby en kidsblog Babies Kitchen deel ik vandaag een kidsproof berry tiramisu. Inderdaad zonder alcohol. Een kleine aanpassing voor dit dessert.

Xmas Berry Tiramisu kerstrecept | Buzz in the Kitchen

 


Maak je een van de recepten van Buzz in the Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @buzzinthekitchen en #bitk te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Was de citroen schoon en rasp de gele schil. | Meng de mascarpone met de suiker, citroenrasp en vanille extract. | Klop de slagroom stijf met een mixer. | Spatel de slagroom door de mascarpone.

2
Done

Neem een diepbord of schaal en schenk daar de witte wijn in met het sap van 1/2 citroen. | Doop de helft van lange vingers in de wijn. | Verdeel de natte lange vingers over 6 glazen/kommen. Elke bodem moet bedekt zijn.

3
Done

Verdeel de helft van de mascarpone over de 6 glazen. | Verdeel de blauwe bessen over de 6 glazen. | Doop de rest van de lange vingers in de wijn en verdeel over de glazen. | Verdeel de rest van de mascarpone eroverheen. | Zet de tiramisu in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.

4
Done

Serveren

Zet op elk glas één framboos met een witte chocolade druppel erop. | Rasp de gevriesdroogde frambozen erover en doe vervolgens nog wat poedersuiker over de framboos.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

pinda soep | Buzz in the Kitchen
previous
Pinda Soep
Tomaten Bruschetta | Buzz in the Kitchen
next
Tomaten Bruschetta
pinda soep | Buzz in the Kitchen
previous
Pinda Soep
Tomaten Bruschetta | Buzz in the Kitchen
next
Tomaten Bruschetta

Add Your Comment