0 0
Winterse Quinoa Soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2,5 liter groentebouillon
1 etlp olijfolie
2 prei
2 zoete aardappel
2 pastinaak
1 venkel
250 gram sperziebonen (vers of diepvries)
250 gram quinoa
550 gram tomatensaus (passata)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Winterse Quinoa Soep

*recept Donna Hay

Het is een echte goed gevulde maaltijdsoep.

Ingredients

Directions

Share

Recept Winterse Quinoa Soep

 

Een van de kookboeken die ik voor mijn verjaardag in januari heb gekregen is ‘Fresh&Light’ van Donna Hay. Donna Hay is inmiddels een household name bij iedereen die van kookboeken en koken houdt. Ik (zeg ik met enige schaamte) had echter nog geen kookboek van haar in huis. Welk boek ik voor mijn verjaardag wou hebben liet ik daarom helemaal volledig vrij. Uiteindelijk kreeg ik dus het prachtige ‘Fresh&Light’ boek. De vriendin die het gaf, vertelde me wel dat ze zelf wel al even een recept had uitgeprobeerd.

Voor mijn verjaardag had ik zo veel kookboeken gekregen dat ik tot heden nog niet zelf de tijd had gehad om te koken uit mijn mooie nieuwe Donna Hay kookboek. Ik besloot te gaan voor de ‘quinoa-minetronesoep’ of hoe ik hem liever noem Winterse Quinoa Soep. Het is de perfecte soep voor dit seizoen, er zitten namelijk tal van seizoensgroenten in: zoete aardappel, prei, pastinaak en venkel. Dat gezegd is het wel een soepje wat je in 30 minuten gemaakt hebt. De soep misschien wel, als je het schillen, schoonmaken en snijden van al deze groenten niet mee telt ja.

Het is een echte goed gevulde maaltijdsoep: heel veel groenten, bouillon en quinoa. Zelf had ik minder quinoa dan mevr. Hay in mijn soep gedaan en zelfs dat vond ik nog teveel. De quinoa neemt namelijk erg veel vocht op. Ik heb daarom de hoeveelheid van quinoa als nog hier onder aangepast. Uiteindelijk had ik nog wat bouillon extra toegevoegd en toen veelste veel soep over. Gelukkig vinden mijn collega’s dat over het algemeen geen probleem. Voor hun is het dan geen dinsdag-soep-dag maar woensdag-lunch-soep! Een lekker winters soepje om te delen.

Kookboek - Donna Hay Fresh&Light

Steps

1
Done

Maak de prei schoon en snij deze in halve ringen.

Schil de pastinaak en zoete aardappel en snij het klein.

Maak de venkel schoon, haal de kont van de venkel eraf en snij de rest in reepjes.

2
Done

Zet een grote soeppan op het fornuis en warm hier de olijfolie in.
Doe de prei bij de olie en bak deze voor 5 minuten zodat de prei zacht wordt.

3
Done

Spoel de quinoa in een vergiet af.

Voeg de zoete aardappel, pastinaak, venkel, speciebonen, quinoa, bouillon en tomatensaus toe aan de prei en roer alles goed door terwijl je de soep aan de kook brengt.

Zet het vuur vervolgens iets lager en laat de soep 12-15 minuten zachtjes pruttelen tot de quinoa en groenten gaar zijn.
Indien nodig kun je nog wat bouillon of water toevoegen.

Proef de soep en bepaal zelf of je deze nog op smaak moet brengen met zout of peper.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Beef Wellington
Kip Katsu Curry Recipt | Buzz in the Kitchen
next
Kip Katsu Curry
previous
Beef Wellington
Kip Katsu Curry Recipt | Buzz in the Kitchen
next
Kip Katsu Curry

One Comment Hide Comments

Add Your Comment