3 0
Warme Kersen Saus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram kersen
30 gram ongezouten boter
75 gram suiker
120 ml zoete witte wijn
1 tlp vanille extract
maizena (indien nodig)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Warme Kersen Saus

Heerlijke Dessert Saus

Ingredients

Directions

Share

Warme Kersen Saus

 

Toen ik de perzik dumplings maakte had ik het gevoel dat het nog iets extra’s nodig had dan alleen slagroom of vanille ijs. Sinds ik nog een bak kersen had staan besloot ik een warme kersen saus te maken voor bij mijn heerlijke perzik dumplings. Wat een goede keuze want de combinatie met ook nog wat slagroom is heerlijk. Het maakt de perzik dumplings nog lekkerder. Meer dan dat kan ik niet zeggen, behalve probeer dit recept zeker zelf. Al is het alleen al bijvoorbeeld over vanille ijs.

Steps

1
Done

Ontpit de kersen.

Zet een steelpan op het fornuis en smelt de boter hierin.
Voeg de kersen toe en bak deze 5 minuten op een laag vuur terwijl je regelmatig roert.

2
Done

Voeg de suiker en wijn toe en laat het lichtjes pruttelen tot het een siroop vormt.
Wordt de siroop niet dik genoeg voeg dan een theelepel maizena toe. Zorg wel dat de maizena goed oplost en er geen klonten komen.

3
Done

Zodra het een siroop is haal de saus van het fornuis en voeg 1 tlp vanille extract toe. Roer alles bij door elkaar en serveer direct.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Spicy Beef Noedel Salade
next
Perzik Feta Salade
previous
Spicy Beef Noedel Salade
next
Perzik Feta Salade

Add Your Comment