Ingredients
-
Wafels
-
170 gram bloem
-
1 ei
-
180 gram melk
-
60 ml zonnebloemolie
-
1/2 etlp suiker
-
2 tlp bakpoeder
-
1/2 tlp vanille extract
-
snufje zout
-
Frambozensaus
-
100 gram frambozen (diepvries)
-
100 gram + extra suiker
-
1 etlp citroensap
-
1/2 tlp vanille extract
-
poedersuiker (optioneel)
Directions
Afgelopen weekend ging ik eens mijn keuken kastjes opruimen en vond tegen mijn stomme verbazing onze waffel maker. Ik was compleet vergeten dat we dat ding hadden. We hebben het ooit gekocht, omdat Marcel in Amerika zo dol was geworden op het idee van wafels als ontbijt, maar nu was het zeker al een aantal jaar geleden dat we voor het laatst wafels thuis hadden gemaakt. Ik besloot daarom op zondag eens extra mijn best te doen voor het ontbijt en warme homemade wafels met warme frambozensaus te maken.
Homemade wafels zijn al super lekker, omdat ik nog frambozen in de vriezer had liggen besloot een frambozensaus voorbij de wafels te maken. De wafels waren weer heerlijk en de zoete frambozen saus waren erg complimenteren bij de wafels. Nog wat poeder suiker en voilà een lekker zondags ontbijt.
Je hebt voor dit recept wel een wafelijzer nodig!
Steps
1
Done
|
WAFELS... Verwarm het wafelijzer/wafelmachine. Klop in een grote kom het ei luchtig. Voeg de bloem, melk, olie, suiker, bakpoeder, zout en vanille toe aan het ei en klop dit tot een goed beslag zonder klonten. Je kunt dit met een garde of elektrische mixer doen. Vet met een bakspray het wafelijzer in. Giet het beslag in de wafelijzer tot er genoeg in zit. Gebruik hiervoor een (soep)lepel. Bak de wafel tot deze goudbruin is, duur is afhankelijk van je wafelijzer (ongeveer 5 min). |
2
Done
|
FRAMBOZENSAUS... Zet een sauspan op een medium vuur en doe hierin de frambozen, suiker, citroensap en vanille extract. Breng de saus al roerend aan de kook. Zet het vuur onder de saus wat lager en laat het wat pruttelen tot het een dikkere stroop substantie krijgt. Leg de wafels op een bord en giet wat van de warme frambozensaus over de wafels. |