0 0
Vegetarische Jambalaya

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram rijst (gekookt)
2 paprika's
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 etlp olijfolie
1 /2 tlp cajunkruiden
1, 5 tlp paprikapoeder
2 tlp oregano (gedroogd)
1 tlp basilicum (gedroogd)
1 eetlepel soja saus
400 ml tomaten pulp (blik)
400 gram kidney bonen (blik)
150 gram cannellini bonen (blik)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Vegetarische Jambalaya

eenpansgerecht

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      Directions

      Share

      Vegetarische Jambalaya

      Met kids rond lopen is het fijn om gewoon een makkelijke maaltijd te maken en niets is zo makkelijk als éénpansgerechten zoals Jambalaya. Een Cajun rijstgerecht uit het zuiden van Amerika, afgeleid van de Spaanse paella. Het is een mengeling van rijst, groente en vaak vlees. Als wij het met vlees maken, maken we het vaak met chorizo en kip. Echter gezien wij meer vegetarisch eten tegenwoordig besloot ik een vegetarische jambalaya te maken. Wat betekend met lekker wat bonen erin. In dit geval kidney- en cannellini bonen, simpel omdat kidney bonen goed passen bij jambalaya en ik cannellini bonen nog had liggen.

      Iets wat fijn aan dit gerecht is, je kunt heel goed werken met dat, wat je in huis hebt om het te maken. Al zijn de basisingrediënten: cajun en paprika poeder, rijst en tomaten pulp/blokjes, wel essentieel. Ook zie je vaak tabasco er aan toegevoegd worden, al serveer ik dit er vaak bij, dan dat ik het erin verwerk. Vooral met kinderen die mee eten is dat een verstandige keuze.

      De vegetarische jambalaya bleek een succes en erg lekker. Al moet ik wel heel eerlijk zijn: ik miste de gebakken chorizo. Ik ben gewoon dol op krokant gebakken chorizo, structuur en smaak, dus die miste ik wel een beetje. Misschien dat ik in het vervolg deze als side erbij maak.

       


      Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

      Steps

      1
      Done

      Rijst koken (voorbereiding)

      Breng een pan met water aan de kook. | Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de rijst af en laat staan tot je deze nodig hebt. |

      2
      Done

      Voorbereiding

      Was de paprika's. | Verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest in blokjes. | Pel en snipper de ui. | Pel de knoflook en hak fijn (of gebruik een pers) | Doe de kidney- en cannellini bonen in een zeef en spoel af met koud water.

      3
      Done

      Jambalaya

      Verhit 1 etlp olie in een wok of hapjespan. | Fruit de ui en de knoflook tot deze glazig zijn (3 minuten). | Voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee. | Voeg de kruiden (cajun, paprika, oregano en basilicum) toe en roer dit 1 minuut mee. | Voeg de sojasaus, tomatenpulp en bonen toe en roer deze er doorheen. Laat dit 5 minuten staan. | Voeg de rijst toe, roer het er doorheen en bak deze nog even 3 minuten mee. | Klaar!

      Wendy

      In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

      Kokos Yoghurt Cake [RecepKokos Yoghurt Cake [Recepthoekje]thoekje]
      previous
      Kokos Yoghurt Cake
      OREO WITTE CHOCOLATE CHIP COOKIES [recepthoekje]
      next
      OREO witte chocolade chip cookies
      Kokos Yoghurt Cake [RecepKokos Yoghurt Cake [Recepthoekje]thoekje]
      previous
      Kokos Yoghurt Cake
      OREO WITTE CHOCOLATE CHIP COOKIES [recepthoekje]
      next
      OREO witte chocolade chip cookies

      Add Your Comment