Vegetarische Jambalaya

0 0
Vegetarische Jambalaya

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram Rijst (Gekookt)
2 Paprika's
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel cajunkruiden
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels oregano (gedroogd)
1 theelepel basilicum (gedroogd)
1 eetlepel sojasaus
400 ml tomatenpulp (blik)
400 gram kidney bonen (blik)
150 gram cannellini bonen (blik)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Vegetarische Jambalaya

Met kids rond lopen is het fijn om gewoon een makkelijke maaltijd te maken en niets is zo makkelijk als éénpangerechten zoals Jambalaya. Een Cajun rijstgerecht uit het zuiden van Amerika, afgeleid van de Spaanse paella. Het is een mengeling van rijst, groente en vaak vlees. Als wij het met vlees maken, maken we het vaak met chorizo en kip. Echter gezien wij meer vegetarisch eten tegenwoordig besloot ik een vegetarische jambalaya te maken. Wat betekend met lekker wat bonen erin. In dit geval kidney- en cannellini bonen, simpel omdat kidney bonen goed passen bij jambalaya en ik cannellini bonen nog had liggen.

Iets wat fijn aan dit gerecht is, je kunt heel goed werken met dat, wat je in huis hebt om het te maken. Al zijn de basisingrediënten: cajun en paprika poeder, rijst en tomaten pulp/blokjes, wel essentieel. Ook zie je vaak tabasco er aan toegevoegd worden, al serveer ik dit er vaak bij, dan dat ik het erin verwerk. Vooral met kinderen die mee eten is dat een verstandige keuze.

De vegetarische jambalaya bleek een succes en erg lekker. Al moet ik wel heel eerlijk zijn: ik miste de gebakken chorizo. Ik ben gewoon dol op krokant gebakken chorizo, structuur en smaak, dus die miste ik wel een beetje. Misschien dat ik in het vervolg deze als side erbij maak.

 

(Recepthoekje.nl 24-08-2020)

Steps

1
Done

Voorbereiding: Rijst koken

Breng een pan water aan de kook. | Voeg de rijst toe en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de rijst af en laat afkoelen.

2
Done

Was de paprika's. Verwijder de steel en zaadlijst en snij de rest in blokjes. | Pel en snipper de ui. | Pel de knoflook en hak fijn (of gebruik een pers) | Doe de kidney- en cannellini bonen in een zeef en spoel af met koud water. |

3
Done

Verhit 1 etlp olie in een wok of hapjespan. | Fruit de ui en de knoflook tot deze glazig zijn (4 minuten). | Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. | Voeg de kruiden (cajun, paprika, oregano en basilicum) toe en roer dit 1 minuut mee. | Voeg de sojasaus, tomatenpulp en bonen toe en roer deze er doorheen. Laat dit 10 minuten staan. |

4
Done

Voeg de rijst toe, roer het er doorheen en bak deze nog even 3 minuten mee. | Klaar!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Chocolade Aardbeien Pudding Koekjes - Kidshoekje.nl
previous
Chocolade Aardbeien Pudding Koekjes
Vegetarische Goulash - Kidshoekje.nl
next
Vegetarische Goulash

Add Your Comment