Vegetarische Tandoori Curry met Quinoa

0 0
Vegetarische Tandoori Curry met Quinoa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram quinoa
1 groente bouillonblokje
400 gram broccoli
400 gram bloemkool
1 cm gember
2 tenen knoflook
300 gram linzen (blik)
170 gram tandoori kruidenpasta
400 ml kokosmelk
1 theelepel maïzena
Erbij (Optioneel)
1 per persoon Naan
1 theelepel per persoon Yoghurt

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Vegetarische Tandoori Curry met Quinoa

Een nieuwe naam, eindelijk weer eens een nieuw recept: vegetarische tandoori curry met quinoa. Ik weet het de laatste jaren heb ik nogal weinig gepost op deze blog. Wat voornamelijk komt omdat ik 4 jaar geleden besloot één tweede blog te starten gericht op babyvoeding en kidsproof recepten. Waarom ik deze vanaf het begin niet gewoon combineerde met Recepthoekje is mijzelf ook niet duidelijk.

Mijn andere blog Kidshoekje (voorheen Babies Kitchen) is waar ik eigenlijk het meeste van mijn tijd in steek op gebied van bloggen. Ik maak tegenwoordig gewoon heel veel kidsproof recepten (niet zo gek met 2 koters) en het aantal volgers en bezoekers van die blog blijft stijgen. Belangrijk voor een recept voor op Kidshoekje is dat mijn kids het kunnen eten en het ook lekker vinden. KIDSPROOF. En soms besluit ik na het koken dat dit niet helemaal het geval is. Bijvoorbeeld deze vega tandooricurry met quinoa. Ik dacht een kidsproof curry te maken met milde smaken, lekker veel groenten, wat linzen en serveren met quinoa.

De curry is heerlijk, mijn kinderen vonden het maar niks. Geen Kidshoekje stempel dus. Gezien het recept wel heel lekker is, wil ik het wel delen. Gelukkig heb ik daarvoor deze blog en ik ga mijn best doen de tweede helft van het nieuwe jaar hier meer te bloggen weer (maar hou me er niet aan vast.)

Met deze Vegetarische curry is de eerste stap naar nieuwe post op Recepthoekje in elk geval gemaakt!

 

(Recepthoekje.nl 03-08-2020)

Steps

1
Done

Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook. | Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking.

2
Done

Was de broccoli en bloemkool en snij in kleine roosjes.| Pel de knoflook en hak fijn.| Pel de gember en rasp fijn. | Doe de linzen in een vergiet en spoel deze af met koud water. |

3
Done

Verhit 1 etlp olie in een wok en fruit de gember en knoflook hier 2 minuut in. | Voeg de broccoli en bloemkool toe en roerbak deze 5 minuten. | Schenk de kokosmelk samen met de linzen en tandoori pasta bij de groente. Roer alles goed door elkaar. | Leg een deksel op de pan en laat de groente 15 minuten stoven in de pan tot ze beetgaar zijn.

4
Done

Doe in een kom twee eetlepels van de vocht uit de pan. Roer hier 1 theelepel maïzena doorheen. | Roer het maïzena papje door de curry en laat het even staan zodat de saus dikker wordt.

5
Done

Serveer de curry met de quinoa. | Doe eventueel 1 theelepel yoghurt en naan bij het gerecht.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarische Goulash - Kidshoekje.nl
previous
Vegetarische Goulash
Kinder Chocolade Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Kinder Chocolade Koekjes

Add Your Comment