0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Muffin
200 gram pompoenpuree
120 gram bloem
1 tlp pompoenkruiden
1/2 tlp baking soda
1/4 tlp zout
100 gram suiker
50 gram lichte basterd suiker
1 ei
60 ml zonnebloem olie (of kokos)
1 tlp vanille extract
Roomkaas Swirl
100 gram roomkaas
25 gram suiker
1 ei-geel
1 tlp vanille extract
In huis
10 muffinvomrpjes
muffin bakvorm
saté prikker

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Swirl Pompoen Muffins

Ingredients

  • Muffin

  • Roomkaas Swirl

  • In huis

Directions

Share

Swirl Pompoen Muffins

Het komt gelukkig niet vaak voor, maar af en toe maak ik per ongeluk een recept voor de blog, die er allang op staat. In sommige gevallen vervang ik dan gewoon de foto’s want na bijna 10 jaar bloggen zijn heel wat foto’s wel aan vervanging toe. Als ik heel eerlijk ben zou ik het liefst mijzelf gewoon een week opsluiten in een hutje op de hei en dan de hele blog door lopen. Voor spelling, teksten, seo en foto’s. Er staat inmiddels zoveel verouderd ook op en het mag best eens even nog een keer bekeken worden. Maar terug naar waar ik begon recepten twee keer maken. Deze Swirl Pompoen Muffins had ik dus al eens voor mijn kidsblog: Kidshoekje.nl gemaakt. Pompoen muffins zijn namelijk heel erg kind vriendelijk. Ik heb zelfs een recept op Kidshoekje staan dat zelfs voor baby’s vanaf 9 maanden geschikt is zonder suiker.

Maar ik kwam er dus achter dat dit recept al, of in elk geval vergelijkbaar al op die blog stond. Ik had of de foto’s kunnen vervangen. Of gewoon het recept ook hier delen. Gezien dit Receptenhoekje.nl is en ik al een paar weken niets van mij heb laten horen. Ik heb altijd zoveel plannen in mijn hoofd, maar met 3 blogs, normaal werk en ook nog 2 kids. Ja hoe verdeel je dan je tijd? Soms moet ik gewoon mezelf ook even dwingen weg te stappen achter de pc en een avond tv of boeklezen in plannen. Of gewoon doen! In elk geval ik moet even een betere plan de campagne voor 2021 verzinnen wil ik 3 blogs aanhouden.

Voor nu ben ik druk bezig met de feestdagen planning voor Kidshoekje en heb ik ook voor Recepthoekje nog wat dingen in gedachten.
Mocht je trouwens afvragen wat die derde blog is? Dat is Leeshoekje.nl een boekenblog die ik samen met mijn schoonzusje heb. Want naast koken en eten, vind ik ontspanning in lezen.

 

 

Steps

1
Done

Pompoenpuree (voorbereiding)

Schil de pompoen en verwijder de steel, de kont en de zaden. | Snij de pompoen in kleine blokjes. | Doe de pompoenblokjes in een pan met ruime hoeveelheid water en breng dit aan de kook. | Laat de pompoen 20 minuten koken tot deze zacht als boter zijn als je met een vork erin prikt. | Giet het water af en pureer de pompoen glad.

2
Done

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Doe de papieren muffin vormpjes in het bakblik.

3
Done

In een kom mix de pompoen met de suikers, het ei, de olie en de vanille. | In een tweede kom meng de bloem, pompoenkruiden, baking soda en zout door elkaar. | Mix het bloemmengsel door het pompoenmengsel heen tot je een goed gemengd en glad beslag hebt. | Schenk het beslag in de muffinvormpjes voor 2/3 vol.

4
Done

Roomkaas Swirl

In een kom mix de roomkaas met de suiker, het ei-geel van één ei en de vanille extract door elkaar tot je een gladde substantie hebt. | Doe één theelepel roomkaas in het midden van elke muffin vorm. | Neem een stokje en roer de roomkaas voorzichtig tot een marmer patroon door het beslag. | Zet de muffins in de oven voor 25-30 minuten. | Laat de muffins compleet afkoelen.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Pompoen Brownie [recepthoekje.nl]
previous
Pompoen Brownies
Green Veggie Teriyaki Roerbak - recepthoekje.nl
next
Green Veggie Teriyaki Roerbak
Pompoen Brownie [recepthoekje.nl]
previous
Pompoen Brownies
Green Veggie Teriyaki Roerbak - recepthoekje.nl
next
Green Veggie Teriyaki Roerbak

Add Your Comment