
Het komt gelukkig niet vaak voor, maar af en toe maak ik per ongeluk een recept voor de blog, die er allang op staat. In sommige gevallen vervang ik dan gewoon de foto’s want na bijna 10 jaar bloggen zijn heel wat foto’s wel aan vervanging toe. Als ik heel eerlijk ben zou ik het liefst mijzelf gewoon een week opsluiten in een hutje op de hei en dan de hele blog door lopen. Voor spelling, teksten, seo en foto’s. Er staat inmiddels zoveel verouderd ook op en het mag best eens even nog een keer bekeken worden. Maar terug naar waar ik begon recepten twee keer maken. Deze Swirl Pompoen Muffins had ik dus al eens voor mijn kidsblog: Kidshoekje.nl gemaakt. Pompoen muffins zijn namelijk heel erg kind vriendelijk. Ik heb zelfs een recept op Kidshoekje staan dat zelfs voor baby’s vanaf 9 maanden geschikt is zonder suiker.
Maar ik kwam er dus achter dat dit recept al, of in elk geval vergelijkbaar al op die blog stond. Ik had of de foto’s kunnen vervangen. Of gewoon het recept ook hier delen. Gezien dit Receptenhoekje.nl is en ik al een paar weken niets van mij heb laten horen. Ik heb altijd zoveel plannen in mijn hoofd, maar met 3 blogs, normaal werk en ook nog 2 kids. Ja hoe verdeel je dan je tijd? Soms moet ik gewoon mezelf ook even dwingen weg te stappen achter de pc en een avond tv of boeklezen in plannen. Of gewoon doen! In elk geval ik moet even een betere plan de campagne voor 2021 verzinnen wil ik 3 blogs aanhouden.
Voor nu ben ik druk bezig met de feestdagen planning voor Kidshoekje en heb ik ook voor Recepthoekje nog wat dingen in gedachten.
Mocht je trouwens afvragen wat die derde blog is? Dat is Leeshoekje.nl een boekenblog die ik samen met mijn schoonzusje heb. Want naast koken en eten, vind ik ontspanning in lezen.
1
Done
|
Pompoenpuree (voorbereiding)Schil de pompoen en verwijder de steel, de kont en de zaden. | Snij de pompoen in kleine blokjes. | Doe de pompoenblokjes in een pan met ruime hoeveelheid water en breng dit aan de kook. | Laat de pompoen 20 minuten koken tot deze zacht als boter zijn als je met een vork erin prikt. | Giet het water af en pureer de pompoen glad. |
2
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Doe de papieren muffin vormpjes in het bakblik. |
3
Done
|
In een kom mix de pompoen met de suikers, het ei, de olie en de vanille. | In een tweede kom meng de bloem, pompoenkruiden, baking soda en zout door elkaar. | Mix het bloemmengsel door het pompoenmengsel heen tot je een goed gemengd en glad beslag hebt. | Schenk het beslag in de muffinvormpjes voor 2/3 vol. |
4
Done
|
Roomkaas SwirlIn een kom mix de roomkaas met de suiker, het ei-geel van één ei en de vanille extract door elkaar tot je een gladde substantie hebt. | Doe één theelepel roomkaas in het midden van elke muffin vorm. | Neem een stokje en roer de roomkaas voorzichtig tot een marmer patroon door het beslag. | Zet de muffins in de oven voor 25-30 minuten. | Laat de muffins compleet afkoelen. |