0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
227 gram boter (ongezout)
2 eieren
180 gram suiker
1 tlp vanille
75 gram (1 doosje) aardbeienpudding mix
340 gram bloem
1 tlp baking soda
snufje zout
Vulling
340 gram roomkaas
100 gram poedersuiker
snufje zout

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Strawberry & Cream Pudding Koekjes

Valentine

Features:
  Cuisine:

   Ingredients

   • Vulling

   Directions

   Share

   Strawberry & Cream Pudding Koekjes

   Dit recept staat al een tijdje op mijn must-bake lijst: pudding koekjes. En het is vast niet het soort koekje dat jij denkt. Het is namelijk een koekje gemaakt met instant-pudding. Van die klop-mix pudding doosjes uit de supermarkt. Op Pinterest zie ik dit heel vaak voorbij komen en nu wou ik het zelf wel eens proberen. Toch besloot ik een ook nog eens vulling aan het koekje te geven en zo werden het: strawberry & cream pudding koekjes.

   Ik ben dol op koekjes bakken. Natuurlijk is nog altijd mijn favoriet mijn famous chocolate chip cookies. Maar zelfs hier probeer ik wel eens wat varianten bij uit. Laatst deed ik bijvoorbeeld smarties die mijn zoon nog had liggen er doorheen. Toch laat ik de optie open voor nieuwe koekjes en deze was erg lekker. Ik had gehoopt dat ze wat meer roze zouden zijn (ook leuker voor het plaatje natuurlijk), maar de aardbeien pudding smaak proef je zeker. Absoluut een aanrader dus om eens uit te proberen.


   Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

   Steps

   1
   Done

   Mix de roomkaas zacht in een kom. | Voeg de poedersuiker en snufje zout toe en mix dit er door heen. | Zet het bakje roomkaas een half uur in de koelkast.

   2
   Done

   Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

   3
   Done

   In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix tot een kruimig beslag | Mix de eieren door de suiker samen met de vanille. |

   4
   Done

   In een tweede kom ming de pudding poeder, de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan de boter tot het goed gemixt is.

   5
   Done

   Neem een grote eetlepel van het koekbeslag in je hand en druk dit plat. | Doe een theelepel roomkaas in het midden van het koekje en doe het deeg er omheen tot een balletje. | Leg de deegbal op de bakplaat. Doe dit met al het deeg. Leg de koekjes wel iets uit elkaar.| Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 10-12 minuten.

   Wendy

   In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

   Pompoen Bananen Tulband | Buzz in the Kitchen
   previous
   Pompoen Bananen Tulband
   Chocolate Chip Aardbeien Pudding Cookies | Buzz in the Kitchen
   next
   Chocolate Chip Aardbeien Pudding Cookies
   Pompoen Bananen Tulband | Buzz in the Kitchen
   previous
   Pompoen Bananen Tulband
   Chocolate Chip Aardbeien Pudding Cookies | Buzz in the Kitchen
   next
   Chocolate Chip Aardbeien Pudding Cookies

   Add Your Comment