0 0
Spoom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Champagne
sorbet ijs (smaak naar keuze)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Spoom

feestelijke no-fuzz cocktail

Ingredients

Directions

Share

Spoom Recept

 

Bij het kerstdiner heb ik heerlijk afgekeken bij de gangen die mijn vader altijd serveert en een van die gangen is een van de makkelijkste cocktails om te maken: spoom. Het is een feestelijke cocktail bestaand uit twee ingrediënten: champagne en sorbet ijs. Het wordt in zijn algemeen geserveerd als tussen gerecht bij een gangen diner om de maaltijd wat te laten zakken. Dat is ook precies de reden waarom wij het tijdens ons vijf gangen kerstdiner serveren net voor de main course bestaand uit de kerst kalkoen.

Spoom is een feestelijke no-fuzz cocktail wat maar bestaat uit twee ingrediënten en daarom in nog geen vijf minuten klaar is. Het is een lekker drankje om tussen maaltijden te serveren, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon bij elk feestje waar bubbels bij van pas komen. Je kunt de spoom compleet naar eigen smaak maken door de keuzen van sorbetijs. Wij serveerde onze spoom met passiefruit sorbet ijs, maar je kan zelf bepalen welke smaak jij lekker vindt. En heb je geen Champagne in huis maar wel Cava of Prosecco, dan kan dat natuurlijk ook. Een feestje wordt het sowieso met dit drankje!

Steps

1
Done

Schep 1 bolletje sorbet ijs in een champagne glas. Schenk vervolgens het glas vol met de Champagne.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Cornbread
next
Cranberry Saus
previous
Cornbread
next
Cranberry Saus

Add Your Comment