Spinazie Courgette Frittata

0 0
Spinazie Courgette Frittata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
2 tenen knoflook
400 gram verse bladspinazie
200 gram courgette
100 gram + extra Parmezaan (geraspt)
6 eieren
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Spinazie Courgette Frittata

    Het is tijd voor lunch en ik had zin om echt wat lekkers te koken, dus maakte ik spinazie courgette frittata.

    Een frittata betekend rugweg vertaald in het Nederlands ‘gebakken’. Het werd van oorsprong gemaakt met de kliekjes groente (en pasta) die over waren. Tegenwoordig is het meer een gerecht dat je een fusion van omelet, pannenkoek of misschien wel pizza kan noemen. De basis: eieren en kaas. De groente en kruiden opties of zelfs aardappels die je vervolgens toe voegd kunnen eindeloos zijn. Mijn persoonlijke favoriet: Courgette!

    Een Frittata maken is onwijs makkelijk en het is een heerlijk gerecht voor lunch, diner bij bijvoorbeeld soep of een broodje of als borrelhapje tijdens een feestje. In dat laatste geval maak ik ze dan vaak in cupcake vormpjes. Het is een gerecht wat zowel warm als koud lekker is en daarmee ideaal voor elk moment. Ook in de zomer!

    Maak jij wel eens frittata?

     


    Recepthoekje 09-10-2019

    Steps

    1
    Done

    Was en rasp de courgette. | Doe de courgette in een schone theedoek en duw het vocht eruit. |Pel en snipper de ui. | Snij de knoflook fijn.

    2
    Done

    Verwarm 2 eetlepels olie in de koeken pan een fruit de ui en knoflook 4 minuten. | Voeg de courgette en spinazie doe en laat de spinazie al roerend slinken.|

    3
    Done

    Klop de eieren op met de geraspte kaas. | Voeg een snufje peper en zout toe. |

    4
    Done

    Schenk het ei-mengsel bij de groenten in de pan en doe er een deksel erop. Laat de frittata op een laag vuur in circa 15 minuten garen. | Draai de fritata om (Gebruik hier een snijplank of bord voor) en laat nog 2 minuten bruin worden aan andere kant.

    5
    Done

    Snij de frittata in stukken en strooi er nog wat Parmezaan over.| Serveer direct.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Kokosbollen - Kidshoekje.nl
    previous
    Kokosbollen: Naturel en Chocolade
    Aziatische Pasta Salade met Pinda Dressing- Kidshoekje.nl
    next
    Aziatische Pasta Salade met Pinda Dressing

    Add Your Comment