0 0
Spinazie Cashewnoten Orzo Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram orzo
1 bouillonblokje (groente)
200 gram cherry tomaten
1/2 komkommer
100 gram verse bladspinazie
100 gram cashewnoten
dressing
120 ml olijfolie
60 ml witte wijn azijn
1 etlp honing
2 etlp citroensap
1/2 tlp zout
1/4 tlp (snufje) peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Spinazie Cashewnoten Orzo Salade

Orzo Salade

Features:
  Cuisine:

   Ingredients

   • dressing

   Directions

   Share

   Spinazie Cashewnoten Orzo Salade

   Hier volgt een waarschuwing! Ik heb een nieuwe verslaving en het ingrediënt heet: Orzo. Het is een pasta soort wat erg lijkt op risotto rijst, maar toch anders van structuur is. Het is zowel lekker in een warm gerecht, maar zeker ook als koude salade en het begon allemaal met de spinazie cashewnoten orzo salade, die ik hieronder deel.

   Orzo stond al een lange tijd op mijn must-make lijst. Ik zag het vaak op Pinterest voorbij komen in de tijd dat ik een salade bedrijf had, maar eigenlijk had ik er zelf nog nooit iets mee gemaakt. Tot voor kort toen ik het toevallig in de supermarkt zag liggen, terwijl ik op zoek was naar quinoa. Ik besloot een pak mee te nemen en er direct mee te koken. Voor Kidshoekje.nl (mijn kidsblog) maakte ik spinazie parmezaan orzo als warme maaltijd. Ik wou echter ook nog een salade maken die ik mee kon nemen naar het werk en met weinig voorbereiding en alleen de ingrediënten die ik in huis had. Werd het deze simpele maar niet minder lekkere orzo salade met zelfgemaakte vinaigrette.

   Zoals ik al zij het is een nieuwe verslaving en inmiddels heb ik al diverse salades ermee gemaakt. Salades die zeer binnenkort ook allemaal op de blog verschijnen. Je bent gewaarschuwd! Sla je Orzo maar vast in.


   Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

   Steps

   1
   Done

   Orzo

   Doe 200 ml water met de bouillonblokjes in een pan. Breng het water aan de kook. | Voeg de orzo toe en bereid de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de orzo af en spoel af met koud water. | Laat de orzo compleet afkoelen.

   2
   Done

   Dressing

   Doe alle ingrediënten van de dressing in een pot met een deksel. Doe de deksel erop en schud de pot zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. | Zet de dressing tot gebruik in de koelkast.

   3
   Done

   Samenstellen

   Was de cherry tomaten en halveer ze. | Was de komkommer en snij in blokjes. | Was de spinazie en snij in repen. | Doe de orzo in een kom met de tomaten, komkommer en spinazie. Doe de dressing erbij en hussel de salade door elkaar. | Doe de cashewnoten over de salade.

   Wendy

   In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

   Hummus Feta Quinoa Bowl - Recepthoekje
   previous
   Hummus Feta Quinoa Bowl
   Orzo salde met zalm - Recepthoekje
   next
   Orzo Salade met Zalm van de Barbecue
   Hummus Feta Quinoa Bowl - Recepthoekje
   previous
   Hummus Feta Quinoa Bowl
   Orzo salde met zalm - Recepthoekje
   next
   Orzo Salade met Zalm van de Barbecue

   Add Your Comment