Orzo Salade met Spinazie en Cashewnoten

0 0
Orzo Salade met Spinazie en Cashewnoten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram orzo
1 bouillonblokje (groente)
200 gram cherry/snack tomaten
1/2 komkommer
100 gram verse bladspinazie
100 gram cashewnoten
Dressing
120 ml olijfolie
60 ml witte wijnazijn
1 eetlepel honing
2 eetlepels citroensap
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Orzo Salade met Spinazie en Cashewnoten

Hier volgt een waarschuwing! Ik heb een nieuwe verslaving en het ingrediënt heet: Orzo (Dit was 2020, inmiddels weten trouwe Kidshoekje volgers dat ik heel vaak hier mee kook). Het is een pasta soort wat erg lijkt op risotto rijst, maar toch anders van structuur is. Het is zowel lekker in een warm gerecht, maar zeker ook als koude salade en het begon allemaal met de spinazie cashewnoten orzo salade, die ik hieronder deel.

Orzo stond al een lange tijd op mijn must-make lijst. Ik zag het vaak op Pinterest voorbij komen in de tijd dat ik een salade bedrijf had, maar eigenlijk had ik er zelf nog nooit iets mee gemaakt. Tot voor kort toen ik het toevallig in de supermarkt zag liggen, terwijl ik op zoek was naar quinoa. Ik besloot een pak mee te nemen en er direct mee te koken.

Voor Kidshoekje.nl (mijn kidsblog) maakte ik spinazie parmezaan orzo als warme maaltijd. Ik wou echter ook nog een salade maken die ik mee kon nemen naar het werk en met weinig voorbereiding en alleen de ingrediënten die ik in huis had. Werd het deze simpele maar niet minder lekkere orzo salade met zelfgemaakte vinaigrette.

Zoals ik al zij het is een nieuwe verslaving en inmiddels heb ik al diverse salades ermee gemaakt. Salades die zeer binnenkort ook allemaal op de blog verschijnen. Je bent gewaarschuwd! Sla je Orzo maar vast in.

 

(Recepthoekje 12-08-2020)

Steps

1
Done

Orzo

Doe 200 ml water met de bouillonblokjes in een pan. Breng het water aan de kook. | Voeg de orzo toe en bereid de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de orzo af en spoel af met koud water. | Laat de orzo compleet afkoelen.

2
Done

Dressing

Doe alle ingrediënten van de dressing in een pot met een deksel. Doe de deksel erop en schud de pot zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn. | Zet de dressing tot gebruik in de koelkast.

3
Done

Salade

Was de cherry tomaten en halveer ze. | Was de komkommer en snij in blokjes. | Was de spinazie en snij in repen. |

4
Done

Doe de orzo in een kom met de tomaten, komkommer en spinazie. Doe de dressing erbij en hussel de salade door elkaar. | Doe de cashewnoten over de salade.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Risotto met Groene Asperges en Doperwten - Kidshoekje.nl
previous
Risotto met Groene Asperges en Doperwten
Chocolate Chip Cookie Pie - Kidshoekje.nl
next
Chocolate Chip Cookie Pie

Add Your Comment