0 0
Spicy Beef Noedel Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter runderbouillon
150 gram noedels
350 gram biefstuk
100 gram bladspinazie
250 gram cherry tomaten
1/2 komkommer
1 paprika (rode)
1/2 bosje basilicum
50 gram pinda (ongezout)
1 1/2 etlp sesamzaad
2 limoen
1 etlp honing
1 etlp soy sauce
2 etlp olijfolie
1 teen knoflook
1 Spaanse peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Spicy Beef Noedel Salade

Even een gezonde maaltijd salade.

Ingredients

Directions

Share

Spicy Beef Noedel Salade

 

Terug van vakantie belande we meteen in het WK-feest en dat betekend iets vaker bier dringen en af en toe een gefrituurde snack. Niet heel gezond allemaal. Na twee weken WK vond ik wel dat het roer eens om moest en dat betekend gezond eten. Wat ontzettend vervelend is, wetende dat je allemaal chocolade koekjes uit Australië nog in je kast hebt liggen. Aan de andere kant brengt het de mogelijkheid om recept ideeën op te doen.

We hadden al een tijdje geen noedels meer gegeten en na het maken van de Aziatische Spinazie Beef Salade bracht het mij op het idee om een Beef Noedel Salade te maken. Beef, Noedels, verse salade en noten dat klinkt behoorlijk gezond als je het mij vraagt. Ik zeg approved voor mijn gezonde voornemens. Ben je niet zo van spicy dan kun je de Spaanse peper er natuurlijk uit laten.

Steps

1
Done

Breng de bouillon aan de kook. Kook de noedels in de bouillon volgens de verpakking.

Als de noedels klaar zijn, giet ze af en spoel met koud water. Laat de noedels goed uitlekken.

2
Done

Verhit 1 etlp olijfolie in een pan. Bak de biefstuk in de pan voor 5 minuten, waarbij je halverwege de biefstuk draait. De biefstuk moet medium-raw gebakken zijn. Wil je hem gaarder dan moet je hem langer bakken.

Haal de biefstuk uit de pan en laat hem even rusten op de snij plank.

3
Done

Dressing...

lend samen het sap van de limoenen, honing, sojasaus, 1 etlp olijfolie, knoflook en de Spaanse peper zonder zaadjes. Zorg ervoor dat alles klein is gehakt tot een dressing.

Schenk de dressing in een bakje en zet deze alvast op tafel.

4
Done

Snij de komkommer in halve plakjes, de paprika in reepjes en hak de basilicum fijn.

Meng de tomaten, komkommer, paprika, basilicum en bladspinazie.

5
Done

In een kleine pan, rooster de pinda's. Doe ze vervolgens even in een kommetje.

Veeg de pan schoon en rooster de sesamzaadjes.

6
Done

In een kom meng de noedels en groenten. Verdeel ze over de borden.

Snij de biefstuk in reepjes en leg deze op de noedels.

Verdeel de nootjes en sesamzaadjes over de borden en serveer de salade met de dressing ernaast.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Perzik Kersen Cobbler
next
Perzik Dumpling
previous
Perzik Kersen Cobbler
next
Perzik Dumpling

Add Your Comment