Spaghetti met Peer en Bietjes

0 0
Spaghetti met Peer en Bietjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

250 gram ricotta
2 conference peren
2 eetlepels rozemarijn
500 gram bieten (gekookt)
2 tenen knoflook
300 gram spaghetti
75 gram rucola
50 gram pijnboompitten
zout
peper
olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Spaghetti met Peer en Bietjes

Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik vanaf 32 weken al gekluisterd aan mijn bed. Koken kwam er dus niet heel veel meer van. Vooral ’s Avonds had ik last van mijn buik en dus moest Marcel vaak koken. Toen d’r tijd was er nog de AllerHande Box waar we regelmatig gebruik van maakte. Zeker tijdens de zwangerschap. Gemak en snel kunnen koken. Daar zaten wel eens recepten bij die we zelf nooit hadden gemaakt. Al maakte we er vervolgens zelf nog wel eens wat aanpassingen aan.

Een avond zou ik nooit meer vergeten een recept voor Spaghetti met Peer en Bieten. Een echte herfst maaltijd. Marcel was iets te veel geïnspireerd door Master Chef (want dat keek ik nogal veel) en toen kreeg ik een nogal kadig bordje voor mijn zwangere buik geschoven. Er lagen 2 aardappel schijfjes en 2 appelschijfjes en niet veel anders op. Juist dat zou mijn zwangere buik niet vullen.

Maar hoe was het gerecht? Heerlijk! Het is niet een combinatie die ik zelf zo snel had gemaakt (ben niet de grootste fan van bieten) maar het is een heerlijk vegetarisch pasta gerecht.

 

(van mijn oude blog Recepthoekje 28-10-2015)

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 220 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Done

Was de peren af en snij ze in partjes van 8 met de schil eraan. (Verwijder wel het klokhuis).| Stort de ricotta op het midden van de bakplaat en leg de peren partjes er omheen. | Bestrooi over de ricotta en peer met rozemarijn, 1/4 theelepel zout en peper en 1 eetlepel olijfolie. | Zet de bakplaat in de oven voor 25 minuten.

3
Done

Breng een pan water aan de kook met een snufje zout. | Kook de spaghetti in het water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente (beetgaar) is.| Giet de spaghetti af als deze klaar is en laat het goed uitlekken.

4
Done

Snijd ondertussen de bieten in kleine blokjes. | Pel de knoflook en hak de tenen fijn. | Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook hier 1 min in. | Voeg vervolgens de bietjes toe en bak deze nog eens 4 min mee.| Voeg de spaghetti en rucola toe aan de bietjes en breng op smaak met wat zout en peper. | Verdeel de spaghetti over de borden.

5
Done

In een kleine koekenpan rooster de pijnboompitten. | Verdeel de ricotta, peer en pijnboompitten over de spaghetti en serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Pulled Portobello Tacos Slowcooker Boek - Kidshoekje.nl
previous
Pulled Portobello Taco’s (uit Het Slowcooker Boek)
Zoete Monster Wraps - Kidshoekje.nl
next
Zoete Monster Wraps

Add Your Comment