Rabarber Aardbeien Crumble

0 0
Rabarber Aardbeien Crumble

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Vulling
270 gram rabarber
200 gram aardbeien
130 gram witte basterd suiker
20 gram bloem
1 theelepel vanille extract
1/4 theelepel zout
Crumble
80 gram Bloem
80 gram lichte basterd suiker
60 gram boter
1/4 theelepel zout
toevoegen bij serveren
Vanille ijs
slagroom

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Rabarber Aardbeien Crumble

(2016) Rabarber is een groente wat al een aantal jaar op mijn lijstje staat van ingrediënten om mee te experimenteren. Of überhaupt voor het eerst iets mee te doen. Voor Kidshoekje maakte ik eerder al diverse babyvoeding en kinderrecepten. Nu weet ik dat de combinatie van rabarber en aardbeien perfect is. Gezien het echte zomerse ingrediënten zijn wou ik een rabarber aardbeien crumble voor na de barbecue maken.

Eerder maakte ik al eens een perzik kersen crumble (recept volgt snel), dus wou ik nu het zelfde recept met rabarber gebruiken.

De smaken van aardbei en rabarber werken heel goed samen, rabarber is wat zuurder en aardbeien wat zoeter een heerlijke combo. Maak het af met een toefje slagroom of een bolletje vanille ijs (of allebei) en je hebt de perfecte afsluiter van een zomerse avond. Enjoy!

(recepthoekje 19-06-2018)


Klik hier voor meer Rabarber Recepten!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Zet de ovenschaal klaar (circa 20x30 cm)

2
Done

Was de aardbeien en rabarber en droog ze goed af. | Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. | Snijd de uiteinden van de rabarber af en de rest in boogjes van 2 cm.

3
Done

Doe in de ovenschaal de rabarber, aardbeien, witte basterd suiker, 20 gram bloem, vanille extract en snufje zout. Roer alles goed door elkaar. |

4
Done

Snij de koude boter in blokjes. | In een keukenmachine mix de boter, bloem, zout en lichte basterd suiker. Mix alles tot een kruimig geheel. (Heb je geen keukenmachine kneed het dan met de hand)

5
Done

Verdeel de topping op de vulling in de ovenschaal. | Plaats de ovenschaal in de oven en bak voor 35-40 minuten tot de topping goud bruin is en de vulling bubbelt. | Laat de crumble 30 minuten afkoelen voor je het serveert. | Serveer de crumble met de slagroom en ijs!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Salade Nicoise - Kidshoekje.nl
previous
Salade Niçoise zonder Tonijn!
Vegetarische Caesar Pasta Salade - Kidshoekje.nl
next
Caesar Pasta Salade

Add Your Comment