Pompoen Brownies

0 0
Pompoen Brownies

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Pompoenlaag
300 gram pompoenpuree
2 eieren
120 gram suiker
60 ml havermelk of koemelk
4 theelepels maïzena
2 theelepels pompoenkruiden (zie link)
Brownies
250 gram suiker
170 gram boter (ongezout)
2 eetlepels water
1 theelepel vanille extract
2 eieren
170 gram bloem
95 gram cacao
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pompoen Brownies

Vanaf eind september begint het bij al te kriebelen als ik de pompoenen langzaam in de winkels zie verschijnen. Is het eenmaal oktober dan kan ik je een ding beloven: Ik ga pompoenen kopen. Over het algemeen maak ik eerst pompoenpuree en vervolgens ga ik er mee aan de slag. Ik ben dol op pompoen en vind het heerlijk klassiekers te maken, maar ook nieuwe dingen te proberen. Iets wat al heel lang op mijn lijst om te maken stond waren pompoen brownies.

Nou heb ik lange tijd gehad dat brownies een soort aartsvijand waren. Ik was nooit tevreden: te droog, te nat. Sinds een jaar heb ik wel mijn ultieme brownie recept en hier ben ik nu dan ook mee aan het experimenten als het om smaken gaat. Eerder maakte ik al OREO brownies (what is not to love) en nu ga ik voor het seizoen aan de slag met de pompoen brownie.

Gezien mijn kids niet dol zijn op Brownies (of überhaupt chocolade), halveer ik heel vaak het recept zodat ik niet met een mega grote bak brownies zit. Niet erg natuurlijk, maar vers zijn ze altijd het lekkerste. Al vries ik heel vaak ook stukken in tegenwoordig.

 


Recepten voor gerecht:

 


*Recept was voorheen te vinden op Recepthoekje.nl (05-10-2020)

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 180 graden. | Vet een brownie bakvorm of ovenschaal in en bakspray of boter. Bekleed eventueel met bakpapier. |

2
Done

Brownie

Smelt de boter in de magnetron of in een pannetjes. | In een kom mix de boter met de suiker. | Voeg het water, de vanille en de eieren toe en mix alles goed door elkaar. |

3
Done

In een tweede kom zeef de cacao met de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. | Voeg het bloemmengsel toe aan het suikermengsel en mix alles goed door tot je een glad beslag hebt. |

4
Done

Pompoenlaag

In een kom meng de pompoenpuree met 2 eieren, de suiker, havermelk, maïzena en pompoenkruiden. | Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.

5
Done

Schenk de helft van het brownie beslag in de bakvorm. Zorg ervoor dat het een gelijke laag is. | Schenk hierop de pompoen laag. | Doe de rest van het brownie beslag op de pompoen laag en probeer ook dit een gelijke laag te maken. Het kan wat moeilijker zijn, dus het is niet erg als er een marmer patroon ontstaat. |

6
Done

Zet de brownies in de oven en bak deze 25-30 minuten in de oven. Tot de randen iets hard beginnen te worden en de pompoen laag goed gezet is (niet vloeibaar). | Laat de brownie compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Pompoen Boerenkoolstamppot - Kidshoekje.nl
previous
Pompoen Boerenkool Stamppot
Parel Couscous met Gegrilde Groente - Kidshoekje.nl
next
Parel Couscous met Gegrilde Groente

Add Your Comment