
De herfst brownie die je wilt eten!
Vanaf eind september begint het bij al te kriebelen als ik de pompoenen langzaam in de winkels zie verschijnen. Is het eenmaal oktober dan kan ik je een ding beloven. De pompoen zal jij in mijn huis vinden en de pompoenpuree in mijn koelkast. Ik ben dol op pompoen en vooral nieuwe recepten uit te proberen met pompoen. Iets wat al heel lang op mijn lijst om te maken stond waren pompoen brownies, maar brownies zijn heel lang zo’n bakgerecht geweest waar ik gewoon niet tevreden over was. Te droog, Te nat. Maar nu sinds een jaar heb ik mijn ultieme brownie recept gevonden en gebruik ik dit geregeld om er mee te experimenteren. Eerder maakte ik al oreo brownies en nu dus de pompoen brownie.
Zelf halveer ik geregeld het recept als ik het alleen voor ons maakt, gezien mijn zoon niet van chocolade houdt en anders een mega bak brownies te veel is. Maar geloof me je wilt dit echt proberen vooral nu het Pumpkin Spice Seizoen is.
Geen idee hoe je pompoen puree moet maken? In stap 1 heb ik het uitgelegd, maar je kunt ook het recept op mijn andere blog Kidshoekje.nl vinden. Klik hier
Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet om @recepthoekje en #recepthoekje te taggen.
1
Done
|
Pompoenpuree (voorbereiding)Schil een pompoen en verwijder de steel, de kont en de zaden. | Snij de pompoen in blokjes. | Doe de pompoenblokjes in een pan met water en breng dit aan de kook. | Kook de pompoen blokjes 20 minuten tot deze boterzacht zijn. | Giet de pompoen af en pureer deze helemaal glad. | Laat het iets afkoelen voor je het verwerkt. |
2
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven op 180 graden. | Vet een brownie vorm in en bakspray of boter. Bekleed eventueel met bakpapier. | |
3
Done
|
PompoenlaagIn een kom meng de pompoenpuree met 2 eieren, de suiker, havermelk, maïzena en pompoenkruiden. | Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag. |
4
Done
|
Brownie beslagSmelt de boter in de magnetron of in een pannetjes. | In een kom mix de boter met de suiker. | Voeg het water, de vanille en de eieren toe en mix alles goed door elkaar. | |
5
Done
|
In een tweede kom zeefde cacao met de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. | Voeg het bloemmengsel toe aan het suikermengsel en mix alles goed door tot je een glad beslag hebt. | |
6
Done
|
Schenk de helft van het brownie beslag in de bakvorm. Zorg ervoor dat het een gelijke laag is. | Schenk hierop de pompoen laag. | Doe de rest van het brownie beslag op de pompoen laag en probeer ook dit een gelijke laag te maken. Het kan wat moeilijker zijn, dus het is niet erg als er een marmer patroon ontstaat. | Zet de brownies in de oven en bak deze 25-30 minuten in de oven. Tot de randen iets hard beginnen te worden en de pompoen laag goed gezet is (niet vloeibaar). | Laat de brownie compleet afkoelen. |