
Tulband
Mijn zoon had op tv gezien dat iemand aan het koken of eerder gezegd bakken was met een tulband vorm. Mama dat wil ik ook. Ziet er uiteraard fantastisch uit een cake met een gat erin. Net een mega donut. Ik had nog een tulband vorm wel liggen, maar eerlijk heb ik nog al wat faalpogingen voorheen gehad. Niet gaar of het kwam gewoon niet uit de vorm. Om mijn zoontje te verrassen besloot ik toch maar eens een tulband te maken en wel een pompoen bananen tulband. Een lekkere cake met groente en fruit. Gezond? Niet echt er zit gewoon suiker is, maar tenminste krijgen je kids ook wat groente naar binnen toch. Bij de smaak van deze tulband kun je goed denken aan een bananenbrood. De combinatie van pompoen en banaan werkt heel goed en ik gebruik ze daarom ook graag.
Over het algemeen heb ik wel pompoen in de vriezer liggen en die bananen die willen nog wel eens weglopen, dus dan zijn ze perfect om nog net even in een cake te gebruiken. Happy Baking!
Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de tulband in met bakspray en besprenkel met wat bloem. Tik overige bloem eruit. |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, baking soda, pumpkin spice, kaneel en zout door elkaar heen. Zet op zij. |
3
Done
|
In een kom geschikt voor een mixer. Mix de boter zacht en voeg de suiker toe. | Pureer de bananen en voeg deze samen met de pompoen en maple syrup toe aan het suikermengsel. Mix alles door elkaar. | Voeg het ei en de vanille toe en mix alles door elkaar. | Voeg beetje bij beetje de bloem toe aan het beslag. Tot alles bloem in het beslag zit en het beslag glad is. | Schenk het beslag in de tulband vorm. | Zet de tulband 30 minuten in de oven tot een prikker er schoon uit kan komen. | Laat de tulband 15 minuten in de vorm afkoelen voor je deze om draait op een bord. Zodra deze helemaal afgekoeld is kun je nog wat poedersuiker er overheen doen. |