• Home
  • Diner
  • Orzo Salade met Zalm van de Barbecue
0 0
Orzo Salade met Zalm van de Barbecue

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 etlp teriyaki saus
2 zalmmoot
200 gram orzo
1 bouillonblokje
1 etlp olijfolie
200 gram cherry tomaat
1/2 komkommer
125 gram mozzarella
200 gram Kikkererwten (blik)
1 tlp sesamzaad
1 etlp Sojasaus

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Orzo Salade met Zalm van de Barbecue

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      Directions

      Share

      Orzo Salade met Zalm van de Barbecue

      Vorige week deelde ik al een heerlijke spinazie en cashewnoten orzo salade. De afgelopen hitte week heb ik wel drie keer orzo gegeten o.a. een orzo salade met zalm van de barbecue. Ik maakte gewoon een grote pan orzo voor 3 maaltijden. Althans 2 maaltijden en een lunch voor mijzelf. Aan deze salade met zalm voegde ik wat Aziatische smaken, maar ik noem het geen Aziatische Orzo Salade. Er zitten namelijk mozzarella en kikkererwten in en die zul je niet snel in een Aziatische salade vinden.

      Waar komen de Aziatische smaken dan? De zalm van de barbecue is gemarineerd in teriyaki saus (favoriet) en als dressing doe ik er nog een dikke sojasaus overheen. Terwijl ik dit type ben ik al weer aan het kwijlen het was namelijk een top idee om zalm op de barbecue te maken en deze door de salade te doen. Je kunt de zalm helemaal laten afkoelen gezien het een koude pasta salade is. Of zoals ik hem at, een beetje lauw warm serveren bij de salade.

      Bekijk ook mijn spinazie cashewnoten orzo salade recept


      Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

      Steps

      1
      Done

      Verwarm de barbecue. | Smeer de zalm moot in met de teriyaki saus. | Leg de zalm met de huidkant naar beneden op de barbecue en grill voor 15 minuten. | Haal de Zalm van de barbecue.

      2
      Done

      Doe 200 ml water met de bouillonblokjes in een pan. Breng het water aan de kook. | Voeg de orzo toe en bereid de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de orzo af en spoel af met koud water. | Doe 1 etlp olijfolie door de orzo en laat het verder compleet afkoelen.

      3
      Done

      Was de tomaten en snij in kwartjes. | Was de komkommer en snij in blokjes. | Snij de mozzarella in blokjes. | Giet de kikkererwten uit blik in een zeef en spoel af met koud water. | Hussel de tomaten, komkommer en kikkererwten door de orzo. | Roer de mozzarella er doorheen. |

      4
      Done

      Breek de zalm moot in stukken met een vork. | Doe de zalm en sesamzaadjes over de salade en maak af met de sojasaus.

      Wendy

      In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

      Spinazie Cashewnoten Orzo Salade - Recepthoekje
      previous
      Spinazie Cashewnoten Orzo Salade
      Kokos Yoghurt Cake [RecepKokos Yoghurt Cake [Recepthoekje]thoekje]
      next
      Kokos Yoghurt Cake
      Spinazie Cashewnoten Orzo Salade - Recepthoekje
      previous
      Spinazie Cashewnoten Orzo Salade
      Kokos Yoghurt Cake [RecepKokos Yoghurt Cake [Recepthoekje]thoekje]
      next
      Kokos Yoghurt Cake

      Add Your Comment