OREO Witte Chocolate Chip Koekjes

0 0
OREO Witte Chocolate Chip Koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

165 gram ongezouten boter
140 gram lichte basterd suiker
110 gram suiker
2 eieren
1 theelepel vanille extract
220 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
150 gram witte chocolade (in stukjes)
116 gram mini OREO's

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

OREO Witte Chocolate Chip Koekjes

Mijn go to comfort food craving zijn toch wel chocolate chip cookies. Het liefst maak ik ze elke keer als ik koekjes ga bakken, maar als een foodblogger moet je ook eens wat anders bakken om content voor je blog te hebben. Ik maakte al eens Chocolate Chip Cookies gevuld met OREO koekjes. Nu wou ik echter gaan voor OREO witte chocolate chip koekjes. In plaats van een hele OREO omhuld door koekjesdeeg, gewoon stukken in het deeg met als kleine toevoeging dan nog wel een mini OREO boven op. Daarnaast in plaats van melk of pure chocolade ging ik voor witte chocolade. Vanwaar deze keuze? Mijn zoon houdt niet van chocolade, maar wel van witte chocolade. Ik wist dat ik een koekje moest maken die hij ook zou lusten. Hoe zit het dan met de OREO’s ? Ja die lust die dan weer wel.

Sowieso had ik met mijn man de discussie: Is een OREO koekje chocolade of is het geen chocolade? Hij vond het niet naar chocolade smaken en begreep daarom wel dat mijn zoon het wel lusten. Gezien hij verder niet chocolade lekker vind. Ik heb altijd gedacht dat het wel gewoon chocolade is. Althans het bruin/zwarte koekje om de witte vulling heen.  Wat vind jij?

OREO: Chocolade koekje of niet? Laat het weten in een reactie hieronder want ik ben wel heel benieuwd naar jullie mening.

Steps

1
Done

Smelt de boter in de magnetron (30-60 seconden). | In een kom geschikt voor een mixer, meng de suiker met de boter. | Voeg de vanille, 1 ei-geel en 1 ei toe aan de suiker en mix het erdoorheen. |

2
Done

In een tweede kom meng de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het suiker mengsel. Tot je een goed gemengd deeg hebt. |

3
Done

Hak eventueel de chocolade klein en hak 2/3 van de OREO koekjes klein. | Vouw met een spatel de chocolade en de koekjes door het deeg. | Zet het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.

4
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

5
Done

Maak met een ijsschep of lepel ballen van het deeg. Leg de balletjes ongeveer 3 cm uit elkaar op de bakplaat. Het deeg zal in zakken. | Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 12-15 minuten. | Zodra de randen van de koekjes goudbruin zijn, kunnen de koekjes uit de oven. | Leg op elk koekje een oreo mini en druk deze iets in het deeg. Laat de koekjes compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Banaan en Kaneel Havermout - Kidshoekje.nl
previous
Banaan en Kaneel Havermout
Surinaamse Bami - Kidshoekje.nl
next
Surinaamse Bami

Add Your Comment