0 0
Mozzarella met Prosciutto Bruschetta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stokbrood
150 gram prosciutto
1 potje rode pesto
2 bollen mozzarella
2 etlp olijfolie

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Mozzarella met Prosciutto Bruschetta

Borrelhapje

Ingredients

Directions

Share

Mozzarella met Prosciutto Bruschetta

Prosciutto en Mozzarella zo’n food match in heaven. Heerlijk! De een complimenteert de andere heel goed en op een gegrild broodje noem je dat natuurlijk Mozzarella met Prosciutto Bruschetta. Ik was mijn tomaten bruschetta aan het maken en zat ik de koelkast te kijken wat voor andere smaak combinaties kan ik maken voor op een bruschetta. Het is immers het ultieme borrelhapje voor tijdens de feestdagen. Je hoeft er niet te lang voor in de keuken te staan. Kunt zelfs al wat voorbereidend werk doen. En iedereen vind het lekker. (ok er zullen vast wat knorren zijn die het niet lekker vinden.)

In de koelkast had ik nog prosciutto  liggen en mozzarella. Een en een was twee en voilá zo simpel kan het zijn om een lekker borrelhapje te maken. Je weet dus wat je te doen staat. 

Aanstaande woensdag heb ik nog een zoete bruschetta variant voor jullie in petto dus hou de blog in de gaten.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Snij het stokbrood in plakken van 3 cm dik. | Smeer het stokbrood aan de bovenkant in met olijfolie en leg op de bakplaat. | Zet de bakplaat 10 minuten in de oven tot het lekker krokant is.

2
Done

Droog de mozzarella en snij in dunne plakken. | Haal de stokbrood uit de oven en smeer op elk stuk 1/2 tlp pesto.| Leg op elk stuk eerst een stukje prosciutto. Gevolgd door mozzarella. | Serveren maar!

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Tomaten Bruschetta | Buzz in the Kitchen
previous
Tomaten Bruschetta
Aardbeien Mascarpone Bruschetta | Buzz in the Kitchen
next
Aardbeien Mascarpone Bruschetta
Tomaten Bruschetta | Buzz in the Kitchen
previous
Tomaten Bruschetta
Aardbeien Mascarpone Bruschetta | Buzz in the Kitchen
next
Aardbeien Mascarpone Bruschetta

Add Your Comment