Pruimen Bananen Cake

0 0
Pruimen Bananen Cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram ongezouten boter
130 gram suiker
3 bananen
1 ei
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/ theelepel zout
60 ml (plantaardige) melk
200 gram pruimen
2 theelepels witte basterd suiker

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Pruimen Bananen Cake

Het is het pruimen seizoen en ik ben er dol op. Wat betekend dat wij gewoon heel veel pruimen in huis hebben. Soms meer dan ik ook daadwerkelijk op kan. Ik besloot daarom, net als ik altijd met mijn bananen doe, een cake te maken en geïnspireerd door mijn bananenbrood, maakte ik een pruimen bananen brood cake.

Pruimen hebben een beetje een ouderwets en stoffig imago vind ik altijd. Het is een fruit wat je oma eet. Maar als ze in het seizoen zijn, zijn ze heerlijk zacht en zoet. I love it. Zelf heb ik niet eerder gebakken met pruimen maar de combinatie met zoete banaan werkte perfect. Het is een onwijs makkelijk recept en perfect ook om jouw kind te verrassen met wat lekkers in hun broodtrommel.

Heb je een baby? Bekijk dan eens hieronder wat heerlijke babyvoeding recepten met pruimen!

Bekijk ook eens:

 


(recepthoekje 11-09-2019)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een cake blik met bakpapier of vet in met olie of boter.

2
Done

Prak de bananen of pureer in een blender. | Smelt de boter in een kom in de magnetron. | In een grote kom meng de bananen met gesmolten boter en suiker. | Voeg het ei en de vanille extract toe en meng door elkaar. |

3
Done

In een kom meng de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. Roer goed door elkaar heen. | Voeg de bloem en de melk geleidelijk toe aan de boter en banaan. | Meng tot een glad beslag. | Schenk het beslag in het cake blik.

4
Done

Was de pruimen. | Verwijder de pit uit de pruimen en snijd de pruimen in kwarten. | Leg de pruimen op het beslag en bestrooi met de witte basterd suiker. |

5
Done

Zet de cake in de oven voor 50-55 minuten tot deze goudbruin en gaar is. Controleer door een prikker in het midden van de cake te doen. Komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar. | Laat de cake compleet afkoelen voor je hem aansnijd.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vijgen Salade met Frambozen Dressing - Kidshoekje.nl
previous
Vijgen salade met frambozen dressing
Zongedroogde Tomaten Gnocchi - Kidshoekje.nl
next
Romige Zongedroogde Tomaten Pastasaus met Gnocchi

Add Your Comment