Mexicaanse Rijst met Chipolata Worstjes

1 0
Mexicaanse Rijst met Chipolata Worstjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Mexicaanse Rijst
1 eetlepel olijfolie
2 rode ui
2 tenen knoflook
2 paprika
200 gram chipolata worstjes
250 gram rijst
1 bouillonblokje (groente)
400 gram tomatenblokjes (uit blik)
150 gram mais (uit blik)
150 gram kidneybonen (uit blik)
2 eetlepels Mexicaanse/Taco kruiden
100 gram + extra Geraspte kaas
Toppings
creme fraîche / zure room
salsa
guacamole

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Mexicaanse Rijst met Chipolata Worstjes

    Zeker één keer in de twee weken eten wij Mexicaans of beter gezegd TexMex. Twee jaar geleden ben ik in Mexico geweest en het eten daar is compleet anders dan wat wij gewend zijn. Meest opvallende was de nacho’s. Maar dat is een compleet ander verhaal. Wij eten dus best vaak TexMex. Ik vind het een heerlijke keuken. Je kunt er tal van kanten mee op en elke keer weer ontdek ik nieuwe gerechten en nieuwe combinaties. Sinds begin dit jaar ben ik aan het experimenteren met Mexicaanse rijst. Rijst met zoveel smaak en ook weer heel veel mogelijkheden.

    In een kooktijdschrift zag ik Mexicaanse rijst met steak. Ik dacht lekker. Haalde de ingrediënten in huis, maar had niet het recept gelezen. Stom, want bij het lezen haalde ik er totaal geen smaak sensatie uit. Ik besloot dus met extra ingrediënten die ik in huis had wat anders te maken en dat werd Mexicaanse rijst met chipolata worstjes. LOVE IT! Wat een simpel en lekker gerecht. Het is een mega pan voor 4-6 mensen, maar geloof mij je wilt leftovers voor de volgende dag. Ook dan is het namelijk nog ontzettend lekker!

     


    *dit recept stond eerst op Recepthoekje.nl (datum: 03-07-2019)

    Steps

    1
    Done

    Was de paprika's verwijder de steel en zaadlijst en snij in blokjes. | Pel en snipper de uien. | Giet de mais en kidneybonen in een zeef en spoel af met water.|

    2
    Done

    Verhit een eetlepel olie in een diepe hapjes pan. | Fruit de uien 2 minuten. | Voeg de paprika toe en knoflook toe en bak ongeveer 3 minuten mee. | Verwijder de hulsen om de chipolata worsten. Gooi de hulsen weg en doe de worsten in de pan. | Breek de worsten in kleine stukjes met een spatel en bak ze gaar.

    3
    Done

    Voeg de rijst toe aan de groente en roer goed door. Bak 3 minuten terwijl je blijft roeren. | Verkruimel het bouillonblokje over de rijst. | Voeg 600 ml water, de tomatenblokjes, mais, kidneybonen en Mexicaanse kruiden toe en roer alles goed door. | Breng het langzaam aan de kook. | Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de rijst 15-19 minuten koken. Roer geregeld in de pan zodat de rijst niet aan de bodem koekt. | Als aan het einde de rijst nog niet gaar is maar het vocht wel bijna helemaal is opgezogen, voeg dan nog een scheutje water toe.

    4
    Done

    Als de rijst gaar is: doe een laagje geraspte kaas over de rijst en doe de deksel nog een paar minuten op de pan tot de kaas gesmolten is. | Serveer met nacho's, extra geraspte kaas, salsa, guacamole en zure room.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Pompoensoep met Gerookte Zalm - Kidshoekje.nl
    previous
    Pompoensoep met Gerookte Zalm
    Recept Pompoen Boerenkoolstamppot - Kidshoekje.nl
    next
    Pompoen Boerenkool Stamppot

    2 Comments Hide Comments

    Super gerecht! Maar juist een vraagje: bij stap 3 staan alle ingrediënten die moeten worden toegevoegd. eerst staat er ‘voeg 600 ml, de tomatenblokjes,…’ Wat is die 600 ml? Water?

    Add Your Comment