Mexicaanse Lasagne

0 0
Mexicaanse Lasagne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
2 tenen knoflook
300 gram (plantaardig) gehakt
2 eetlepels Mexicaanse Kruidenmix
250 ml/gram salsa
200 gram geraspte kaas
250 ml (plantaardige) slagroom
50 gram boter
6 Tortilla/Wraps
1 eetlepel olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Mexicaanse Lasagne

    Lasagne is een Italiaans ovengerecht dat bestaat uit laagjes. Maar wie heeft ooit gezegd dat lasagne alleen op z’n Italiaans kan? Ja, daar zal vast wel iemand zijn geweest. Italiaanse lasagne bestaat uit lasagnevellen (ik heb de spelling opgezocht). Mijn Mexicaanse lasagne bestaat echter uit tortilla’s en ik vind het heerlijk.

    Ik noem dit gerecht een Mexicaanse Lasagne omdat, net als het Italiaanse gerecht, het bestaat uit laagjes die worden gevormd door de tortilla’s. De lagen bestaan uit tortilla’s (of wraps), salsa, een gehaktmengsel en kaassaus. Vooral die laatste is heel belangrijk, net als een bechamelsaus in een goede lasagne. Om een echt lekkere kaassaus op z’n Tex-Mex te maken, adviseer ik een goede cheddar te gebruiken. Als je deze niet kunt vinden of er niet het budget voor hebt, gebruik dan gewoon geraspte kaas naar keuze. Werkt net zo goed, alleen met een andere smaakbeleving.

    Serveer bij de lasagne salsa, zure room (of crème fraîche) en guacamole, en natuurlijk wat tortillachips om het af te maken. Maak er een perfecte Mexicaanse avond van met deze makkelijke maaltijd.

    Vegetarisch

    Het originele recept maakte ik met rundergehakt. Wil je het gerecht echter vegetarisch eten, dan kun je dit heel goed vervangen met plantaardige gehakt! Zelf gebruik ik altijd de Vegan Rulstukjes van de Lidl.

     

     


    Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2019)

    Steps

    1
    Done

    Voorbereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden. | Vet een ovenschaal in met olie. | Pel en snipper de ui en knoflook. |

    2
    Done

    Gehaktmengsel

    Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Fruit de knoflook en de ui 3 minuten. | Voeg het gehakt toe en rul deze tot bruin en gaar 4 minuten. | Voeg de Mexicaanse kruidenmix met 50 ml water toe en roer alles goed door. | Haal de pan van het fornuis.

    3
    Done

    Kaassaus

    In een sauspan smelt de boter. | Voeg de slagroom toe en breng langzaam al roerend aan de kook. | Voeg 150 gram van de kaas toe en roer deze erdoorheen. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten. | Haal de pan van het fornuis.

    4
    Done

    Lasagne

    Neem de ovenschaal en maak de lasagne volgens de volgende stappen:
    1. Een laag met 2 tortilla's (mogen overlappen);
    2. De helft van het gehaktmengsel;
    3. De helft van de salsa;
    4. 1/3 van de Kaassaus.

    Herhaal dit nog eens, waarbij je het gehaktmengsel en de salsa op maakt en uiteindelijk nog wel 1/3 van de kaassaus overhoudt.

    Leg een laatste laag tortilla's op de kaassaus. | Doe de overige kaassaus over de tortilla's met de rest van de geraspte kaas. |

    5
    Done

    Zet de Mexicaanse Lasagne in de oven voor 20 minuten. Tot de kaas in ieder geval goed is gesmolten. | Serveer met extra salsa, zure room en guacamole.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Ninja Creami Taksi Sorbet - Kidshoekje.nl
    previous
    Ninja Creami Taksi Sorbet
    Spaghetti en Mozzarella Gehaktballen - Kidshoekje.nl
    next
    Spaghetti en Mozzarella Gehaktballen

    Add Your Comment