Chorizo Linzenschotel

0 0
Chorizo Linzenschotel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 rode ui
2 tenen knoflook
250 gram chorizo
1 wortel
1 courgette
400 gram linzen (blik)
125 gram magere spekreepjes
1 bouillonblokje (kip of groente)
400 ml water
140 gram tomatenpuree
250 ml cola
2 eetlepels balsamico
3 eetlepels paprikapoeder
1/2 theelepel cayenne poeder (optioneel)
1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
In Huis
(olijf)olie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Mocht je denken: “HUH, ik zie de laatste tijd wel heel veel ‘vlees’ recepten op Kidshoekje, Wendy eet toch bijna geen vlees meer?” Klopt! Maar op mijn oude blog staan nog veel vleesrecepten die ik nu aan het overzetten ben. Dit zorgt tevens voor een mooie variatie aan recepten op Kidshoekje. Vandaag delen we een populair recept van Recepthoekje: de Chorizo Linzenschotel.

    Chorizo Linzenschotel

    Ik ben dol op linzen, maar eigenlijk eten wij ze veel te weinig. Linzen zijn zeer veelzijdig: je kunt er soep, chili, curry of falafel van maken. Soms ben ik inspiratieloos bij het bedenken van ons weekmenu, en dan noemt Marcel vaak gewoon ingrediënten op om mij wat inspiratie te geven. Zo ook linzen, en dat bracht mij op het idee van ‘cowboy eten’. Die combinatie moest met linzen wel kunnen… En zo ontstond de Chorizo Linzenschotel.

    Ik ben lui als het gaat om comfort food. Het draait allemaal om gemak. Als ik een gerecht binnen de helft van de tijd kan bereiden, dan doe ik dat. Uiteraard mag de smaak er niet onder lijden. Ik gebruik dus gewoon linzen uit blik. Geen gedroogde linzen, want die hebben gewoon een langere kooktijd. Gelukkig zijn de linzen uit blik net zo lekker, of je nu rode, bruine of welke kleur dan ook gebruikt. Geloof me, dit recept wil je proberen. Al is het alleen maar vanwege de chorizo!

    Serveer bij de linzenschotel: rijst, platbrood of zoals wij deden, aardappels uit de oven erbij.

     

    FAQ

    • Mijn saus wil niet indikken wat kan ik doen?
      Schep 3 eetlepels vocht uit de pan en roer dit in een bakje samen met 1 eetlepel maïzena. Roer goed zodat er geen klonten meer zijn. Voeg het mengsel toe aan de linzen. Je saus zou nu iets sneller moeten indikken.
    • Hoe kan ik het gerecht minder pittig maken?
      Vervang de cayennepeper door wat mild paprikapoeder.
    • Wat zit er in de Italiaanse kruiden?
      Een mix van gedroogde peterselie, oregano, bieslook en basilicum. Je kunt kant-en-klaar kruidenmix bij de supermarkt kopen of de gedroogde kruiden gebruiken die je in huis hebt.
    • Kan ik dit recept aanpassen voor een vegetarische variant?
      Ja, je kunt de chorizo vervangen door vegetarische chorizo of door stevige groenten zoals champignons of paprika toe te voegen voor een heerlijke vegetarische linzenschotel.
    • Zijn er alternatieven voor linzen uit blik?
      Als je de voorkeur geeft aan gedroogde linzen, kun je ze gebruiken, maar zorg ervoor dat je ze eerst kookt volgens de instructies op de verpakking voordat je ze aan het recept toevoegt. Wil je liever geen linzen gebruiken, dan zijn andere bonen ook een optie.
    • Kan ik dit gerecht invriezen?
      Ja, je kunt de linzenschotel invriezen in luchtdichte containers voor maximaal 3 maanden. Ontdooi het in de koelkast voordat je het opwarmt.

     

    Zit het antwoord op de vraag die jij hebt er niet bij? Stel hem dan gerust onder dit recept.

     


    Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (08-01-2020)

    Steps

    1
    Done

    Pel en snipper de ui en knoflook. | Schil de wortel en snijd in blokjes. | Was de courgette en snijd in blokjes. | Snijd de chorizo in blokjes (vergeet niet eventueel vel eraf te halen). | Giet de linzen uit blik in een zeef en spoel af met water. |

    2
    Done

    Verwarm 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan. | Fruit de ui, knoflook en spekreepjes in de pan voor 5 minuten. | Voeg de chorizo toe en bak deze 5 minuten mee. | Voeg de wortel en courgette toe en bak 3 minuten mee. |

    3
    Done

    Verkruimel het bouillonblokje over de groente en schenk er 400 ml water bij. | Voeg de linzen, tomatenpuree, cola, balsamico, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en cayenne poeder (optioneel) toe. | Roer dit goed door en breng langzaam aan de kook. | Draai het vuur laag en laat dit 15-20 minuten pruttelen. | Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Rachel Khoo's Geroosterde Kip in Rode Wijn - Kidshoekje.nl
    previous
    Rachel Khoo’s Geroosterde Kip in Rode Wijn
    Hartige Paas Borrelplank Idee - Kidshoekje.nl
    next
    Hartige Paas Borrelplank

    Add Your Comment