0 0
Kokos Yoghurt Cake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Cake
300 gram bloem
60 gram kokosrasp
1 1/2 tlp bakpoeder
snufje zout
240 ml Griekse yoghurt
180 gram suiker
3 eieren
1 citroen
80 ml kokosolie (of zonnebloem)
In huis
bakspray
cakeblik
bakpapier
Topping
2 etlp kokosrasp
60 gram roomkaas
50 gram boter (ongezout)
150-200 gram poedersuiker
1 etlp melk (kokosmelk kan ook)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kokos Yoghurt Cake

Tropical Sweet Getaway

Features:

    Ingredients

    • Cake

    • In huis

    Directions

    Share

    Kokos Yoghurt Cake

    In de zomer bak ik vrij weinig. Het is gewoon veelte warm om de oven aan te zetten of een lange tijd in de keuken te spenderen. Als ik wat kook probeer ik dat met fruit te doen of juist iets met een tropisch tintje zoals deze kokos yoghurt cake. Een luchtige cake met citroen en kokossmaak en een heerlijke roomkaas kokos topping erop. Onwijs makkelijk te maken en heerlijk tropisch. Mocht je nog een dessert zoeken voor na de barbecue of gewoon even wat lekkers willen maken dan is dit zeker een recept wat ik je aanraad.

    Zelf maakte ik de cake met soja yoghurt, gezien ik een lactose intolerantie heb. Maar het recept hieronder geeft Griekse yoghurt aan omdat deze ook lekker zacht van smaak is. Zelf wil ik de volgende keer het recept met kokosyoghurt proberen. Eens kijken of dat de smaak alleen nog maar meer versterkt. Je bent dus vrij om gewone of plantaardig yoghurt te gebruiken.

    Voor Kidshoekje.nl maakte ik met deze kokos yoghurt cake ook Strawberry Shortcake spiesjes. Leuk voor een kindertraktatie of gewoon als dessert bij een barbecue. Klik hier voor het recept op Kidshoekje.nl 


    Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

    Steps

    1
    Done

    Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet het cake blik in met een bakspray of boter. | Bekleed het cake blik met bakpapier.

    2
    Done

    In een kom meng de bloem, bakpoeder zout en kokosrasp. | In een tweede kom mix de yoghurt met de suiker, eieren, olie, rasp van 1 citroen en 1 etlp citroensap. | Mix tot alles goed door elkaar is gemengd. | Voeg langzaam de bloem toe en mix alles tot een glad beslag. | Schenk het beslag in het cake blik. | Zet de cake in de oven voor 50 minuten. Als je een prikker in het midden van de cake doet en deze er schoon uit komt is de cake klaar. | Laat de cake compleet afkoelen.

    3
    Done

    Topping

    In een kom mix de zachte boter met de roomkaas door elkaar. | Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe tot het een gladde topping is. Proef regelmatig of je het niet te zoet vind worden. | Mix de melk door de gladde topping. | Doe de topping over de afgekoelde cake en maak af met de kokosrasp.

    Wendy

    In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

    Orzo salde met zalm - Recepthoekje
    previous
    Orzo Salade met Zalm van de Barbecue
    vegetarische jambalaya [recepthoekje.nl]
    next
    Vegetarische Jambalaya
    Orzo salde met zalm - Recepthoekje
    previous
    Orzo Salade met Zalm van de Barbecue
    vegetarische jambalaya [recepthoekje.nl]
    next
    Vegetarische Jambalaya

    Add Your Comment