Kokos Kipspiesjes

0 0
Kokos Kipspiesjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

350 gram kipfilet
1 limoen
2 tenen knoflook
3 takjes tijm
5 takjes munt
4 eetlepels kokosrasp
8-10 stuks saté prikkers
olijfolie
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kokos Kipspiesjes

In Nederland is het zomerse weer momenteel compleet onvoorspelbaar. Vandaag is het 15 graden met regen en wat het morgen is geen idee. Als het 22 graden is, is dat nou warm genoeg om toch iets zomers aan te doen of neem ik voor alle zekerheid toch een vest/jasje mee? Gaat het nou wel of niet regenen. Om gek van te worden. Daarbij de zomerse vraag: kan vanavond wel of niet de barbecue aan? Gelukkig hebben wij een gas barbecue en kan die eigenlijk altijd wel aan, maar als het regent maken we er toch liever geen gebruik van. Sta je dan in de regen met je paraplu boven de barbecue. We gokken het erop en anders kunnen we het altijd nog in de grillpan maken natuurlijk.

Een vrij standaard gerecht voor op de barbecue is de gemarineerde kipsaté, lekker met wat warme pindasaus. Maar als je net in Indonesië bent geweest (zoals wij) heb je wel zin in wat anders. Ik besloot daarom kokos kipsaté te maken of kokos kipspiesjes zoals ik ze hier noem. Kip in een laagje kokos. Perfect met een frisse salade.

Welke variant van de saté is jouw favoriet?

 

Vegetarisch – Vervang de kipfilet met vegetarische kipstukjes. Wel is het belangrijk dat het grote stukjes zijn. Ook bloemkool roosjes of tofu zou een optie zijn. Zelf heb ik dit echter nog niet geprobeerd.

Steps

1
Done

Week de saté prikkers in water minimaal een half uur voor je begint.

2
Done

Snij de kipfilet in blokjes. | Was de limoen. | Was de munt en hak fijn. |

3
Done

In een kom marineer de kipfilet met de rasp en sap van de limoen, 2 etlp olijfolie, kokosrasp, tijm (naalden), munt,1 kokos en zout en peper. | Zet de kom afgedekt in de koelkast voor minimaal half uur.

4
Done

Zet de barbecue aan. | Rijg de kip op de saté prikkers.| Grill de kokos kipspies voor 7 minuten tot het goudbruin en gaar is. Draai ze geregeld om.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Bruisende Kersen Limonade - Kidshoekje.nl
previous
Bruisende Kersen Limonade
Fiesta Salade - Kidshoekje.nl
next
Fiesta Salade

Add Your Comment