Ingredients
-
220 gram bloem
-
1/2 tlp baking soda
-
1/4 tlp zout
-
165 gram boter (ongezout)
-
140 grm lichtbruine basterdsuiker
-
110 gram suiker
-
1 tlp vanille extract
-
2 eieren
-
100 gram zachte karamel of fudge
-
80 gram pecannoten
Directions
Karamel Pecankoekjes
In Amerika is het op 21 September National Pecan Cookies day. Ik ben dol op pecannoten. Als je ze bakt geven ze een soort caramel achtiger noten smaak die gewoon heel goed werkt in bijvoorbeeld koekjes. Daarom besloot ik gebruik te maken van deze Amerikaanse feestdag, of gewoon elk excuus om koekjes te bakken, en karamel pecankoekjes te maken. Qua structuur lijkt het op chocolate chip cookies, zonder de chocolade, maar in dit geval dus met pecannoten en stukjes karamel. Oh die combinatie laat toch het water in je mond lopen?
Mijn andere favoriete pecannoten recept is: pineapple upside-down-cake. Oh ook daar zit een heerlijke pecannoten karamel laag op. De combinatie werkt gewoon en is ook zo passend bij dit najaar. Binnenkort wil ik de klassieker pecannoten-marshmallow-zoete aardappel eens proberen. Deze wordt met de feestdag Thanksgiving vaak in Amerika gemaakt en al vind ik het een zeer vreemde, zeer zoete combinatie. “I have to know what all the rage is about.” Blijf een “foodie” die van comfort food houdt.
Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!
Steps
1
Done
|
Doe de boter in kleine blokjes in een magnetron bestendige kom. | Smelt de boter in de magnetron (30-60 seconden). | |
2
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het suiker mengsel. Tot je een goed gemengd deeg hebt. | |
3
Done
|
Snij de zachter karamel/fudge in kleine blokjes. | Hak de pecannoten grof. (Hou een paar apart) | Vouw de pecannoten en karamel door het deeg heen met een spatel. |
4
Done
|
Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast. Wil je het deeg laten gebruiken? Wikkel het als een worst in plastic folie en leg het in de vriezer. Als je de koekjes wilt bakken hoef je het alleen nog in plakjes te snijden van 3-4 cm! |
5
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
6
Done
|
Maak met een ijsschep of lepel ballen van het deeg. Leg de balletjes ongeveer 3 cm uit elkaar op de bakplaat. | Druk het deeg iets plat en leg er een hele of halve pecannoot op. | Zet de pakplaat in de oven voor 10-15 minuten. | Zodra de randen van de koekjes goudbruin zijn, kunnen de koekjes uit de oven. Laat de koekjes compleet afkoelen. |