0 0
Karamel Pecankoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

220 gram bloem
1/2 tlp baking soda
1/4 tlp zout
165 gram boter (ongezout)
140 grm lichtbruine basterdsuiker
110 gram suiker
1 tlp vanille extract
2 eieren
100 gram zachte karamel of fudge
80 gram pecannoten

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Karamel Pecankoekjes

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      Directions

      Share

      Karamel Pecankoekjes

      In Amerika is het op 21 September National Pecan Cookies day. Ik ben dol op pecannoten. Als je ze bakt geven ze een soort caramel achtiger noten smaak die gewoon heel goed werkt in bijvoorbeeld koekjes. Daarom besloot ik gebruik te maken van deze Amerikaanse feestdag, of gewoon elk excuus om koekjes te bakken, en karamel pecankoekjes te maken. Qua structuur lijkt het op chocolate chip cookies, zonder de chocolade, maar in dit geval dus met pecannoten en stukjes karamel. Oh die combinatie laat toch het water in je mond lopen?

      Mijn andere favoriete pecannoten recept is: pineapple upside-down-cake. Oh ook daar zit een heerlijke pecannoten karamel laag op. De combinatie werkt gewoon en is ook zo passend bij dit najaar. Binnenkort wil ik de klassieker pecannoten-marshmallow-zoete aardappel eens proberen. Deze wordt met de feestdag Thanksgiving vaak in Amerika gemaakt en al vind ik het een zeer vreemde, zeer zoete combinatie. “I have to know what all the rage is about.” Blijf een “foodie” die van comfort food houdt.

       


      Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media?  Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

      Steps

      1
      Done

      Doe de boter in kleine blokjes in een magnetron bestendige kom. | Smelt de boter in de magnetron (30-60 seconden). |
      Doe de gesmolten boeter met de suikers in een kom geschikt voor een mixer en met het door elkaar. | Voeg de vanille, 1 ei-geel en 1 ei toe aan de suiker en mix het erdoorheen. |

      2
      Done

      In een tweede kom meng de bloem, baking soda en zout door elkaar. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het suiker mengsel. Tot je een goed gemengd deeg hebt. |

      3
      Done

      Snij de zachter karamel/fudge in kleine blokjes. | Hak de pecannoten grof. (Hou een paar apart) | Vouw de pecannoten en karamel door het deeg heen met een spatel.

      4
      Done

      Leg het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast.

      Wil je het deeg laten gebruiken? Wikkel het als een worst in plastic folie en leg het in de vriezer. Als je de koekjes wilt bakken hoef je het alleen nog in plakjes te snijden van 3-4 cm!

      5
      Done

      Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

      6
      Done

      Maak met een ijsschep of lepel ballen van het deeg. Leg de balletjes ongeveer 3 cm uit elkaar op de bakplaat. | Druk het deeg iets plat en leg er een hele of halve pecannoot op. | Zet de pakplaat in de oven voor 10-15 minuten. | Zodra de randen van de koekjes goudbruin zijn, kunnen de koekjes uit de oven. Laat de koekjes compleet afkoelen.

      Wendy

      In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

      Griekse ORzo Salade [recepthoekje.nl]
      previous
      Griekse Orzo Salade
      Pompoen Brownie [recepthoekje.nl]
      next
      Pompoen Brownies
      Griekse ORzo Salade [recepthoekje.nl]
      previous
      Griekse Orzo Salade
      Pompoen Brownie [recepthoekje.nl]
      next
      Pompoen Brownies

      Add Your Comment