0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Leftover kalkoen karkas
2 bouillon blokje (groente of kip)
water

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Kalkoen Bouillon van leftovers

Gooi nooit het karkas van de kalkoen weg. Je kunt van de overblijfselen een heerlijke bouillon trekken!

Ingredients

Directions

Share

Kalkoen Bouillon van leftovers

Voor kerst hebben wij altijd een gigantische kalkoen, waarbij we altijd leftovers houden. Dit jaar zouden wij (ipv mijn vader) de kalkoen maken en omdat wij nog niet zo een grote oven hebben besloten we te gaan voor een 3 kilo kalkoen. We hadden een 3 kilo kalkoen voor vijf mensen, en al is dat meer dan genoeg ik probeer altijd wat leftovers te houden om onder andere een heerlijke kalkoen bouillon te maken voor een van mijn favoriete soepen: heldere kalkoenen soep.

Kalkoen bouillon maken is niet heel moeilijk. Een kwestie van al het lekker overgebleven vlees er af halen en al het andere een aantal uur op laten staan. Uiteindelijk heb je een gigantische pan verse bouillon wat je voor tal van gerechten kunt gebruiken.

I love leftovers!

Klik hier voor een kalkoen recept

 


Maak je een van de recepten van Buzz in the Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @buzzinthekitchen en#bitk te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

Steps

1
Done

Haal al het vlees van het karkas wat bruikbaar is voor andere leftover gerechten: salade of later in een soep.

2
Done

Doe alle overige delen als vet, botten en mogelijk nog wat stuffing uit de kalkoen samen met het karkas in een grote soeppan.
Heb je nog kruiden over of groenten dan zou je deze bij de bouillon kunnen toevoegen.

Giet water bij het karkas tot het karkas bijna helemaal onderstaat, voeg er de bouillon blokjes bij en breng het water aan de kook.

Draai het vuur iets lager en laat de bouillon 2-3 uur staan.

3
Done

Zeef de bouillon over in een grote soeppan zodat alleen nog een heldere bouillon overblijft.

De bouillon kun je in vriezen of direct gebruiken voor een heerlijk heldere kalkoenen soep met het overgebleven vlees en wat groenten.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

Aardbeien Mascarpone Bruschetta | Buzz in the Kitchen
previous
Aardbeien Mascarpone Bruschetta
Linzenschotel met Chorizo | Buzz in the Kitchen
next
Linzenschotel met Chorizo
Aardbeien Mascarpone Bruschetta | Buzz in the Kitchen
previous
Aardbeien Mascarpone Bruschetta
Linzenschotel met Chorizo | Buzz in the Kitchen
next
Linzenschotel met Chorizo

Add Your Comment