It’s a Baby Girl Cupcakes

0 0
It’s a Baby Girl Cupcakes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

80 gram aardbeien (vers of diepvries)
115 gram ongezouten boter
300 gram suiker
2 eieren
2 theelepels vanille extract
310 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
300 ml melk (plantaardig)
1 1/2 theelepel roze/rode kleurstof
Frosting
213 gram (1 pot) marshmallow fluff
250 gram (1 bus) poedersuiker
100 gram ongezouten boter
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel melk (plantaardig)
1 theelepel roze/rode kleurstof
versiering
sprinkles
versiering

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

It’s a Baby Girl Cupcakes

Nee, ik ben niet weer zwanger; twee is voor ons genoeg. Maar tot mijn verbazing had ik deze leuke ‘It’s a Baby Girl Cupcakes’ nog niet op de blog staan! Toen een van mijn beste vriendinnen in verwachting was van een meisje, maakte ik deze schattige cupcakes voor haar babyshower. We hadden namelijk een babyshower bij haar thuis en iedereen verzorgde wat hapjes. Mijn go-to is dan altijd iets zoets, en dit keer koos ik voor cupcakes.

Voor de babyshower wilde ik natuurlijk iets speciaals maken, want het is niet zomaar een feestje! Met de verwachting van een baby meisje moest ik natuurlijk wel gaan voor een roze cupcake! Roze cake, roze frosting, roze sprinkles, roze versieringen. Alles wat roze kon heb ik erbij gepakt, en om het roze feest compleet te maken, besloot ik aardbeien cupcakes te maken. Een groot roze feest om de mama-to-be in het zonnetje te zetten.

Voor de frosting gebruik ik Marshmallow Fluff, dit is in sommige supermarkten te vinden bij het zoete broodbeleg en anders kun je het ook vinden bij de Aziatische of Amerikaanse supermarkten. (Lees hieronder wat het precies is).

FAQ

  • Wat is Marshmallow Fluff?
    Marshmallow fluff, ook wel bekend als “fluff”, is een zoete en romige spread die voornamelijk gemaakt is van suiker, glucosestroop, water en eiwitten. Het heeft een luchtige, lichte textuur die lijkt op slagroom of marshmallows, vandaar de naam. Het is als ware smeerbare marshmallows en erg lekker in frosting, op taarten en koekjes of gewoon op een geroosterde boterham.
  • Kan ik de roze kleur van de cupcakes aanpassen?
    Zeker! Je kunt de kleur van de cupcakes aanpassen aan je voorkeur door andere kleurstoffen toe te voegen aan het beslag. Bijvoorbeeld blauw voor een jongensbabyshower, of andere kleuren die passen bij het thema van je feest.
  • Is het mogelijk om deze cupcakes van tevoren te maken en zo ja, hoe lang kunnen ze bewaard worden?
    Ja, je kunt deze cupcakes van tevoren maken. Bewaar ze in een luchtdichte container op een koele plaats, bij voorkeur in de koelkast, voor maximaal 2-3 dagen. Breng ze op kamertemperatuur voordat je ze serveert.
  • Kan ik de aardbeien in de cupcakes vervangen door een ander fruit?
    Absoluut! Je kunt experimenteren met andere fruitsoorten zoals frambozen, bosbessen of stukjes perzik om de cupcakes een andere smaak te geven. Zorg ervoor dat het fruit goed wordt gepureerd of fijngehakt voordat je het aan het beslag toevoegt.
  • Ik ben niet zo goed in het versieren van cupcakes. Heb je tips voor het aanbrengen van de roze frosting en versieringen?
    Geen zorgen! Je kunt een spuitzak gebruiken met een grote ster- of ronde spuitmond om de frosting gelijkmatig op de cupcakes aan te brengen. Voor de versieringen kun je kleine snoepjes, suikerparels of eetbare glitter gebruiken. Oefen eerst op een bord voordat je de cupcakes versiert.

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Zet je cupcake bakblik klaar met de cupcake bakvormpjes erin.

2
Done

Aardbeien

Verse aardbeien: Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd in kleine stukjes.
Diepvries aardbeien: Ontdooi de aardbeien, zorg dat ze niet al te vochtig zijn en snijd in kleine stukjes.

3
Done

In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix tot een kruimige substantie. | Voeg de eieren en vanille extract toe aan de boter en mix deze er goed doorheen. |

4
Done

In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. | Voeg het bloem mengsel en de melk geleidelijk toe aan de boter. Mix alles door tot een goed gemengd beslag. |

5
Done

Voeg wat druppels van het kleurstof toe en vouw deze met een spatel door het beslag tot het de gewenste kleur heeft. | Voeg de aardbeien toe aan het beslag en vouw deze er met de spatel doorheen.

6
Done

Schep het beslag in de cupcake vormpjes voor 2/3 vol. | Zet de cupcakes in de oven voor 12-15 minuten. | Controleer met een satéprikker of de cupcakes klaar zijn. Komt de prikker schoon uit het midden van een cupcake dan is deze klaar. |

7
Done

Haal de cupcakes uit de oven en laat ze 30 minuten in het blik afkoelen en vervolgens op een rek. Laat de cupcakes compleet afkoelen voor je er frosting op doet.

8
Done

Frosting

Mix de boter zacht. | Voeg de marshmallow fluff, 1/3 van de poedersuiker, de vanille en melk toe. Mix alles goed door. | Voeg beetje bij beetje de rest van de poedersuiker toe tot je deze zoet genoeg vindt. | Voeg een druppel kleurstof toe en meng deze erdoorheen. Herhaal dit tot de frosting de gewenste kleur heeft.

9
Done

Decoreer de afgekoelde cupcakes eerst met de frosting en vervolgens met sprinkles en andere versiering. | Bewaar in de koelkast en haal 10 minuten voor serveren eruit.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Spinazie Chorizo Gnocchi - Kidshoekje.nl
previous
Spinazie Chorizo Gnocchi
Loco Moco - Kidshoekje.nl
next
Loco Moco

Add Your Comment