Ingredients
-
240 gram kikkererwten (uitgelekt, bewaar vocht)
-
1 citroen
-
3 etlp tahini
-
2 tenen knoflook
-
1 tlp komijn
-
2 etlp olijfolie
-
zout en peper
Directions
Ik heb eindelijk eens een staafmixer gekocht? Had je die nog niet dan? Nee! Dat terwijl ik regelmatig romige soepen maak, maar daarvoor heb ik tot heden de blender voor gebruikt. Ik vond dat het hoog tijd was om toch maar een staafmixer aan te schaffen. Tegenwoordig kun je staafmixer al voor € 10,- kopen, misschien niet de beste kwaliteit, maar een prima probeer prijsje. Ik heb immers al een blender en een magic bullet in de keuken staan.
Gekocht! Wat nu? Inmiddels ligt de staafmixer al weer een maand in de kast, ongeopend en niet gebruikt. Tijd om hem eens uit te proberen. Eerste recept om mijn staafmixer uit te proberen: hummus!
Het maken van hummus, lijkt wel een leidraad voor mij als het gaat om nieuwe keukenapparatuur. Toen ik mijn blender zat was, omdat ik er geen hummus echt mee kon maken, kocht ik de magic bullet. Nu met mijn nieuwe staafmixer is mijn eerste recept: hummus. I know! Ik moet gewoon een keukenmachine kopen, die tijd komt nog wel.
Met de staafmixer ging het niet geheel smooth sailing. Het werd een combo van staafmixer en magic bullet, maar de hummus was heerlijk.
Een simpele klassieke hummus is altijd lekker.
Steps
1
Done
|
Zet een zeef boven een kom en giet de kikkererwten af in de zeef. Het vocht van de kikkererwten heb je later nog nodig. Spoel de kikkererwten af. |
2
Done
|
Combineer de kikkererwten, citroen sap, tahini, geperste knoflook, komijn, olijfolie en wat zout en peper samen met 2 etlp kikkererwten vocht en pureer dit tot het een smeerbaar geheel is. Serveer de hummus met wat olijfolie erop. |