0 0
Hummus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

240 gram kikkererwten (uitgelekt, bewaar vocht)
1 citroen
3 etlp tahini
2 tenen knoflook
1 tlp komijn
2 etlp olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Hummus

Hummus, lekker als dip of op brood.

Ingredients

Directions

Share

Recipe Hummus

 

Ik heb eindelijk eens een staafmixer gekocht? Had je die nog niet dan? Nee! Dat terwijl ik regelmatig romige soepen maak, maar daarvoor heb ik tot heden de blender voor gebruikt. Ik vond dat het hoog tijd was om toch maar een staafmixer aan te schaffen. Tegenwoordig kun je staafmixer al voor € 10,- kopen, misschien niet de beste kwaliteit, maar een prima probeer prijsje. Ik heb immers al een blender en een magic bullet in de keuken staan.

Gekocht! Wat nu? Inmiddels ligt de staafmixer al weer een maand in de kast, ongeopend en niet gebruikt. Tijd om hem eens uit te proberen. Eerste recept om mijn staafmixer uit te proberen: hummus!

Het maken van hummus, lijkt wel een leidraad voor mij als het gaat om nieuwe keukenapparatuur. Toen ik mijn blender zat was, omdat ik er geen hummus echt mee kon maken, kocht ik de magic bullet. Nu met mijn nieuwe staafmixer is mijn eerste recept: hummus. I know! Ik moet gewoon een keukenmachine kopen, die tijd komt nog wel.

Met de staafmixer ging het niet geheel smooth sailing. Het werd een combo van staafmixer en magic bullet, maar de hummus was heerlijk.

Een simpele klassieke hummus is altijd lekker.

Steps

1
Done

Zet een zeef boven een kom en giet de kikkererwten af in de zeef. Het vocht van de kikkererwten heb je later nog nodig.

Spoel de kikkererwten af.

2
Done

Combineer de kikkererwten, citroen sap, tahini, geperste knoflook, komijn, olijfolie en wat zout en peper samen met 2 etlp kikkererwten vocht en pureer dit tot het een smeerbaar geheel is.
Proef of hummus nog verder op smaak gebracht moet worden met zout en peper of wat citroensap.

Serveer de hummus met wat olijfolie erop.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Zoete Aardappel Muffins
everything burger | Buzz in the Kitchen recept
next
Everything Burger
previous
Zoete Aardappel Muffins
everything burger | Buzz in the Kitchen recept
next
Everything Burger

Add Your Comment