Hummus Feta Quinoa Bowl

0 0
Hummus Feta Quinoa Bowl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

70 gram quinoa
1 groente bouillonblokje
2 eetlepels hummus
50 gram feta
200 gram cherry/snoep tomaten
1/2 komkommer
50 gram cashewnoten
1 eetlepel olijfolie

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Hummus Feta Quinoa Bowl

Tijdens mijn zwangerschap ben ik gestopt met mijn bedrijf wat saladepotten maakte voor bedrijven. En sinds die tijd heb ik eigenlijk ook bar weinig salades gemaakt. Tot voor kort. Nu ik na de Corona thuiswerk tijd weer gewoon naar kantoor moet. Is het tijd om weer eens gezonder te eten. Zelfs deze slanke-den is aangekomen en behalve dat wil ik gewoon liever wat meer op de gezonde tour zitten. Ik besloot met mijn neus in de koelkast te zoeken naar ingrediënten voor een salade en kwam tot een hummus feta quinoa bowl als resultaat.

Ik ben dol op hummus bowls maar op de een of andere manier vergeet ik altijd dat het een optie is. In de zin van dat ik dat gewoon kan voorbereiden voor een salade om mee naar mijn werk mee te nemen. In eerste instantie wou ik een hummus bowl met orzo maken, maar die was al weer op dus het werd quinoa. Niet minder lekker uiteraard! Quinoa nog zo iets wat ik altijd als salade optie vergeet, want koud is het net zo lekker als warm. Ik besloot feta, wat rauwkost en nog cashewnoten toe te voegen. Een heerlijke combinatie die echt niet teleur zal stellen.

(recepthoekje 10-08-2020)

Steps

1
Done

Quinoa

Breng een pan water en het bouillonblokje aan de kook. | Bereid de quinoa in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de quinoa af en laat afkoelen.

2
Done

Groente

Was de tomaten en komkommer. Snij de tomaten in vieren en de komkommer in blokjes. | Snijd de feta in blokjes. | Hak de cashewnoten grof.

3
Done

Salade

Doe de quinoa in een kom of pot met de tomaat, komkommer en olijfolie. | Voeg de feta en cashewnoten toe. | Voeg tot slot de hummus toe. |

Beware: in de koelkast tot 2 dagen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Instant Pot Vegetarische Burrito Rijst
previous
Instant Pot Vegetarische Burrito Rijst Bowl
Recept Karamel Chocolate CHip Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Karamel Chocolate Chip Koekjes

Add Your Comment