
Lunch To-Go
Tijdens mijn zwangerschap ben ik gestopt met mijn bedrijf wat saladepotten maakte voor bedrijven. En sinds die tijd heb ik eigenlijk ook bar weinig salades gemaakt. Tot voor kort. Nu ik na de Corona thuiswerk tijd weer gewoon naar kantoor moet. Is het tijd om weer eens gezonder te eten. Zelfs deze slanke-den is aangekomen en behalve dat wil ik gewoon liever wat meer op de gezonde tour zitten. Ik besloot met mijn neus in de koelkast te zoeken naar ingrediënten voor een salade en kwam tot een hummus feta quinoa bowl als resultaat.
Ik ben dol op hummus bowls maar op de een of andere manier vergeet ik altijd dat het een optie is. In de zin van dat ik dat gewoon kan preppen voor een salade om mee naar mijn werk mee te nemen. In eerste instantie wou ik een hummus bowl met orzo maken, maar die was al weer op dus het werd quinoa. Niet minder lekker uiteraard! Quinoa nog zo iets wat ik altijd als salade optie vergeet, want koud is het net zo lekker als warm. Ik besloot feta, wat rauwkost en nog cashewnoten toe te voegen. Een heerlijke combinatie die echt niet teleur zal stellen.
Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!
1
Done
|
QuinoaBreng een pan water aan de kook met het bouillonblokje erin. | Bereid de quinoa in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de quinoa af en laat afkoelen. |
2
Done
|
Was de tomaten en komkommer. Snij de tomaten in vieren en de komkommer in blokjes. | Snij de feta in blokjes. | Hak de cashewnoten grof. |
3
Done
|
Salade samenstellenDoe de quinoa in een kom of pot met de tomaat, komkommer en olijfolie. | Voeg de feta en cashewnoten toe. | Voeg tot slot de hummus toe. | Beware: in de koelkast tot 2 dagen. |