Homemade Rode Uien Zuur

0 0
Homemade Rode Uien Zuur

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

3 rode uien
1 eetlepel suiker
1/4 theelepel zout
125 ml azijn

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Homemade Rode Uien Zuur

Toen ik besloot van mijn mini komkommers zelfgemaakte zuur te maken, kwam ik tevens op het idee dit ook te doen met de rode uien die ik nog had liggen. Maak je homemade rode uien zuur dan krijgen deze een prachtige roze kleur. Een mooie toevoeging voor diverse gerechten en tegelijk heel erg lekker.

Je kunt het zuur toevoegen aan een broodje hete kip, een tortilla, op een hamburger of hotdog of maak een smørrebrød: een Deense open sandwich bestaand uit roggebrood met daarop bijvoorbeeld kip salade en dat wat zuur.

Het zuur kun je heel goed een gelagentijd in je koelkast bewaren zolang dit in een luchtdichte weckpot is. Perfect om te maken als je nog wat uien heb liggen!

 


Voorheen op Recepthoekje.nl (datum 19-08-2015)

Steps

1
Done

Doe 250 ml water in een pan met de suiker en zout. | Breng het water aan de kook en laat de suiker oplossen. | Haal pan van het vuur en voeg de azijn toe. | Laat het mengsel afkoelen.

2
Done

Pel en snijd de rode uien in dunne plakjes/ringen. | Doe de rode uien in een weckpot. (Zorg ervoor dat de weckpot goed schoon is.) | Schenk het afgekoelde azijnmengsel over de uien. De uien moeten bijna helemaal onder staan. Is dit niet het geval voeg dan nog een beetje water en azijn toe. | Draai de deksel op de weckpot goed dicht. Schut het geheel in de pot goed door elkaar. | Zet de pot in de koelkast voor minimaal 1 uur voor je het gaat gebruiken.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Romige Tomatensoep - Kidshoekje.nl
previous
Romige Tomatensoep
Pittige Komkommer Zuur - Kidshoekje.nl
next
Pittige Komkommer Zuur

Add Your Comment