0 0
Homemade pittige komkommer zuur

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

280 gram komkommer (mini's)
1 cm gember
4 tenen knoflook
2 etlp soy sauce
3 etlp witte wijnazijn
2 etlp chilipoeder
5 chilipepers (gedroogd)
zout en peper
water (gekookt)

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Homemade pittige komkommer zuur

Perfect voorbij Aziatische gerechte, of gewoon op je hamburger.

Ingredients

Directions

Share

homemade pittige komkommer zuur

Marcel besloot dim sum te maken uit het Jamie Oliver 15 minutes kookboek. Wat een dissaster! Voor het eerst mislukte bij ons een Jamie Oliver recept. We hadden speciaal stoommandjes gekocht voor de dim sum, maar wat kokosbroodjes moesten zijn waren gewoon deegballen en de rest was wel oké, maar niet noemenswaardig. Na één uur (ja, er was niets 15 minutes aan) besloten we gewoon maar te eten, wat te eten was en vervolgens maar een flinke bak vla te eten. We hadden er beide geen zin meer in na deze poging.

 

Voorbij de dim sum hadden we eerder in het weekend al pittige komkommer zuur gemaakt. Ik had een aantal prachtige mini komkommers liggen, helemaal geschikt om zelfgemaakte zuur mee te maken. Ik besloot het al in het weekend te maken omdat we toen hamburgers gingen eten en homemade zuur op hamburgers is heel lekker. Je hebt gewoon je eigen augurkjes. Het maken van zuur is heel makkelijk en smaakt het lekkerst als het al een paar dagen in de koelkast staat. Maar je zou al na 1 uur ervan kunnen genieten. Deze homemade pittige komkommer zuur is erg geschikt voorbij Aziatische gerechten. Of gewoon op je hamburger of hotdog!

Steps

1
Done

Snij de komkommer in dunne plakjes.

2
Done

Hak de gember en knoflook fijn.

3
Done

In een kom meng de gember, knoflook, soy sauce, witte wijnazijn, chilipoeder en 1 tlp zout en peper samen.

4
Done

Doe de komkommer en gedroogde chilipepers in een weckpot. Schenk het azijn mengsel erbij en maak het af met gekookt water zodat alles onderstaat.

Draai de deksel goed dicht op de weckpot en schut alles goed. Zet de weckpot voor minimaal 1 uur in de koelkast voor je het gebruikt.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Curry Aubergine Kokossoep
next
Homemade Rode Uien Zuur
previous
Curry Aubergine Kokossoep
next
Homemade Rode Uien Zuur

Add Your Comment