0 0
Griekse Orzo Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 bouillonblokje (groente)
200 gram orzo
1 etlp olijfolie
1 paprika
500 gram tomaat
1/2 komkommer
50 gram feta
50 gram kalamon olijven (zonder pit)
30 gram pijnboompitten
2 etlp balsamico

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Griekse Orzo Salade

Maaltijdsalade of to-go

Features:
  Cuisine:

   Ingredients

   Directions

   Share

   Griekse Orzo Salade

   Sinds de zomer hebben de salades weer helemaal zijn intrede bij mij gemaakt. Voor mijn tweede zwangerschap had ik zelfs een salade to-go bedrijf. Toen ik die moest stoppen aan het einde van mijn zwangerschap, is de salade ook een beetje bij mij verdwenen. Dat terwijl ik echt dol ben op salades. Een gezonde comfort food waar je zoveel kanten mee op kan gaan. Een paar maanden geleden ontdekte ik hoe lekker en veelzijdig Orzo wel niet is en begon hier mee salades te maken. Onder andere deze Griekse orzo salade met feta, olijven en balsamico dressing.

   Een vegetarische salade met standaard Griekse salade ingrediënten. Het is daarom ook niet de spannendste salade die ik ooit maakte, maar zon lekker. Inmiddels maak ik deze heel vaak. Het bestaat namelijk uit ingrediënten die ik bijna altijd wel in huis heb. Het meeste werk of althans tijd zit in het maken van de orzo (15 minuten max) en dus is dit makkelijk als een mealprep maaltijd voor de lunch van morgen of gewoon als maaltijd salade.


   Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media?  Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

   Steps

   1
   Done

   Orzo Bereiden

   Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

   2
   Done

   Was de paprika, tomaten en komkommer. | Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in blokjes. | Verwijder de steel en de zaadlijst van de paprika en snij de rest in blokjes. | Snij de feta in blokjes. | Halveer de olijven

   3
   Done

   Pijnboompitten

   Rooster de pijnboompitten in een hete droge pan. | Rooster ze tot ze kleur beginnen te krijgen 2-3 minuten.

   4
   Done

   Salade

   Doe de orzo met de groente en olijven in een kom. | Doe de feta en de pijnboompitten erbij en maak af me de dressing. | Je kunt het of zo serveren als ik heb gedaan of alles al door elkaar husselen.

   Wendy

   In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

   OREO WITTE CHOCOLATE CHIP COOKIES [recepthoekje]
   previous
   OREO witte chocolade chip cookies
   karamel pecankoekje [recepthoekje.nl]
   next
   Karamel Pecankoekjes
   OREO WITTE CHOCOLATE CHIP COOKIES [recepthoekje]
   previous
   OREO witte chocolade chip cookies
   karamel pecankoekje [recepthoekje.nl]
   next
   Karamel Pecankoekjes

   Add Your Comment