Gadogado met Tempeh en Quinoa

0 0
Gadogado met Tempeh en Quinoa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Quinoa
200 gram quinoa
1 groente bouillonblokje
Tempeh
200 gram tempeh
3 eetlepels olie (olijf of kokos)
Gestoomde Groente
150 gram sperziebonen (diepvries)
100 gram wortel
1 paksoi
pindasaus
5 eetlepels pindakaas
3 eetlepels sojasaus
1 limoen
overig
50 gram taugé
1 komkommer

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Gadogado met Tempeh en Quinoa

Gadogado is een Indonesisch groentegerecht bestaand uit ene mix van groente met gebakken ei, pindasaus en kroepoek. Over het algemeen wordt het met witte rijst geserveerd en is dus perfect voor vegetariërs en toch besloot ik het net over een andere boeg te gooien door gadogado met tempeh en quinoa te maken.

Juist ik verving het ei door tempeh en de rijst door quinoa. Waarom? Omdat ik daar zin in had en de combinatie van tempeh en pindasaus sowieso heel erg lekker is. Dit recept is dus geen klassieke gadogado maar meer een recept geïnspireerd op de Indonesische klassieker. (En dan is het altijd de vraag of iemand niet gaat stijgeren!).

Het is een gerecht wat veel componenten heeft, maar makkelijk te maken is. Eten de kids het? Net als de meeste dinerbowls die ik hier op Kidshoekje deel, kun je alles gewoon apart serveren. Zorg ervoor dat iedereen in elk geval wat quinoa heeft en de rest kunnen ze zelf toevoegen. Je zult je verbazen over wat kinderen dan wel niet op scheppen!

(Recepthoekje.nl 23-02-2021)

Steps

1
Done

Quinoa

Breng een pan water aan de kook met het bouillonblokje. | Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking.

2
Done

Tempeh

Snij de tempeh in reepjes. | Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. | Frituur de tempeh in de pan tot ze goudbruin en krokant zijn. | Haal de tempeh met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord met keukenpapier. Kruid met wat zout of eventueel een gewenste saus. |

3
Done

Gestoomde Groente

Rasp de wortels en snij in stukjes. | Was de paksoi en snij de uiteinde er af. | Doe de groenten in stoommandjes. | Stoom de groente voor 7 minuten (zie hieronder voor opties):

Pan: Breng een laagje water in een pan aan de kook. Zet het vuur iets lager en zet de stoom mandjes erop. (Zorg dat er geen stoom kan ontsnappen).

Instant Pot: Zet de stoomfunctie op medium en stoom de groente voor 7 minuten. Gebruik een stoomrek en stoommandjes in de pot.

4
Done

Pindasaus

Doe de pindakaas in een pannetje en laat deze op een laag vuur vloeibaar worden. | Roer regelmatig in de pan. | Voeg de sojasaus en sap van de limoen toe. Roer door de pindakaas. | Voeg eventueel nog wat water toe om de pindasaus vloeibaarder te maken.

5
Done

Overig

Was de taugé. | Was de komkommer en snij in plakjes. |

6
Done

GADO GADO Bowl

Stel de borden al samen of serveer alles in aparte kommen op tafel zodat iedereen hun eigen Gado Gado bord kan samen stellen. Werkt altijd heel goed bij kinderen!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Florentines van SUE / Bakken zonder suiker - Kidshoekje.nl
previous
Florentines uit Zoet Zonder Suiker!
Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing - Kidshoekje.nl
next
Mango Kip Salade met Cashewnoten Dressing

Add Your Comment