Frisse Aardappel Kip Salade

0 0
Frisse Aardappel Kip Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Aardappels
400 gram aardappelschijfjes
1 eetlepel Provençaalse kruiden
Kip
300 gram kipfilet
1 theelepl tijm (vers)
1 theelepel sesamzaadjes
1 limoen
Overig
20 gram boter
2 Appels
250 gram Rode druiven (pitloos)
150 gram verse bladspinazie
50 gram pinda's
100 ml Caesar dressing
Zout
Peper

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Frisse Aardappel Kip Salade

Soms lopen dingen even anders en zo kunnen heerlijke recepten ontstaan. In 2015 was ik zwanger van Logan en mocht ik vanaf 30 weken niets meer. De baby wou namelijk al komen en dat was nou niet bepaald het beste plan. Ik mocht dus ook niet meer koken. Iets wat ik leuk vind om te doen en wat ik ook 80% van de tijd in huis doe. Niet omdat mijn man Marcel niet kan koken, maar omdat ik het graag doen. Nu was Marcel dus de kok van het huis.

Wat ik wel nog deed was het menu maken en ik had zin in een Waldorf Salade. Niet ingewikkeld en snel klaar. Helaas pakte dat anders uit, want we hadden niet alles in huis! Marcel moest dus zelf iets creeëren (met een beetje bank-hulp van mij) en dat werd deze Frisse Kip Aardappel Salade.

De salade was in 20 minuten klaar en toen kreeg ik het voorgeschoteld… uhm Marcel dacht blijkbaar dat hij meedeed aan Master Chef, want het zag er prachtig uit, maar niet genoeg om mijn zwangere lichaam mee te vullen! Grapje natuurlijk, want al snel kreeg ik een lekker vol bordje en heb ik heerlijk genoten van deze maaltijdsalade met een knipoog naar Waldorf.

Vegetarisch

Laat de kip weg of vervang deze met plantaardige kip stukjes. Een andere optie is om de kip te vervangen met paddenstoelen zoals oesterzwammen of shiitake.

 

Ingrediënten Toegelicht

Caesar Dressing – Klik hier voor het recept

 


Recepthoekje  07-10-2015

Steps

1
Done
30 min

Marineren

Snijd de kipfilet in repen. | Marineer de kip in een kom of zak met de tijm, 1/4 theelepel zout, sesamzaadjes en de rasp van de limoen.| Laat dit minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.

2
Done

Aardappels

Smelt de helft van de boter in een koekenpan. | Bak de aardappelschijfjes in de pan met de Provençaalse kruiden toe en een snufje peper en zout. | Bak de aardappels tot ze goudbruin zijn zo'n 10-15 min.

3
Done

Kip

In een tweede pan, smelt de overige boter en bak de kip hier in tot deze goudbruin en gaar is (8-10 minuten).

4
Done

Pinda

Verwarm een droge koekenpan en rooster hier op een medium warmte de pinda's 2 minuten. | Let op dat ze niet verbranden.

5
Done

Overig

Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. | Was de druiven en halveer. | Was de spinazie.

6
Done

Verdeel de spinazie, druiven en appels over de borden. | Voeg de kip, aardappels en pinda's toe. | Maak af met wat Caesar dressing.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Sticky Toffee Pudding - Kidshoekje.nl
previous
Sticky Toffee Pudding (+ Karamelsaus)
Vanille Cupcakes - Kidshoekje.nl
next
Vanille Cupcakes

Add Your Comment