Ingredients
-
1 liter groentebouillon
-
100 gram freekeh
-
100 gram groene asperges
-
150 gram sperziebonen (diepvries)
-
cherry tomaten
-
pesto
-
60 gram + extra amandelen
-
bosje peterselie
-
40 gram + extra parmezaan kaas
-
50 ml + extra olijfolie
-
zout en peper
Directions
Ik vind het heerlijk af en toe in het weekend de tijd te nemen in de supermarkt om te kijken of ik nieuwe producten en ingrediënten tegen kwam. Zo liep ik freekeh tegen het lijf. Free-wat denk je misschien! Die reactie had ik ook. Ik had geen idee wat freekeh was. Had er nog nooit van gehoord. Ik vond het echter bij de Quinoa en andere granen in het schrap. Zonder enig idee besloot ik het te kopen en na wat online research blijkt Freekeh een graan uit het Midden-Oosten te zijn. Het heeft een notige smaak en is net zo een veelzijdige graan als quinoa. Wat dan te maken.
Met wat online Pinterest inspiratie kwam ik op het idee een pesto te maken. De freekeh was al groen dus waarom niet daarmee spelen. Nog wat groene groentes en het is een Freekeh Green Pesto feestje geworden.
De freekeh heeft inderdaad een erg noottige smaak, meer zelfs nog dan quinoa. Ik heb de noten smaak van de freekeh nog eens versterkt met amandelen en een amandel-pesto.
Je kunt de freekeh heel goed koud of warm eten, zo ook dit gerecht. Persoonlijk vind ik de Freekeh Green Pesto het lekkerst koud, maar je kunt hem heel goed ook warm eten!
TIP Zijn de asperges niet in seizoen, vervang deze dan door courgette.
Steps
1
Done
|
Breng de bouillon aan de kook en kook de freekeh in de bouillon volgens de verpakking. Giet de freekeh af zodra deze klaar is en bewaar 1 kopje bouillon. |
2
Done
|
Kook de sperziebonen in een pan met water beet gaar. Ongeveer 10 minuten. |
3
Done
|
Amandel Pesto... In een keukenmachine meng de amandelen, peterselie, parmezaan en 2 etlp olijfolie tot een smeerbare pesto. Voeg 1 etlp bouillon toe aan de pesto en breng op smaak met zout en peper. |
4
Done
|
Maak de asperges schoon en halveer ze. Grill de asperges in een pan met 1 etlp olijfolie en voeg zout en peper toe. Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan de asperges. Grill ze nog eens 3 minuten mee. Halveer de tomaten en doe ze in de pan bij de asperges voor een minuut. |
5
Done
|
Meng de freekeh en pesto en voeg de groenten toe. Verdeel de freekeh green pesto over de borden en maak af met wat parmezaan en amandelen. |