0 0
Freekeh Green Pesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter groentebouillon
100 gram freekeh
100 gram groene asperges
150 gram sperziebonen (diepvries)
cherry tomaten
pesto
60 gram + extra amandelen
bosje peterselie
40 gram + extra parmezaan kaas
50 ml + extra olijfolie
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Freekeh Green Pesto

Freaky Freekeh!

Ingredients

  • pesto

Directions

Share

Freekah Green Pesto 01

Ik vind het heerlijk af en toe in het weekend de tijd te nemen in de supermarkt om te kijken of ik nieuwe producten en ingrediënten tegen kwam. Zo liep ik freekeh tegen het lijf. Free-wat denk je misschien! Die reactie had ik ook. Ik had geen idee wat freekeh was. Had er nog nooit van gehoord. Ik vond het echter bij de Quinoa en andere granen in het schrap. Zonder enig idee besloot ik het te kopen en na wat online research blijkt Freekeh een graan uit het Midden-Oosten te zijn. Het heeft een notige smaak en is net zo een veelzijdige graan als quinoa. Wat dan te maken.

Met wat online Pinterest inspiratie kwam ik op het idee een pesto te maken. De freekeh was al groen dus waarom niet daarmee spelen. Nog wat groene groentes en het is een Freekeh Green Pesto feestje geworden.

De freekeh heeft inderdaad een erg noottige smaak, meer zelfs nog dan quinoa. Ik heb de noten smaak van de freekeh nog eens versterkt met amandelen en een amandel-pesto.

Je kunt de freekeh heel goed koud of warm eten, zo ook dit gerecht. Persoonlijk vind ik de Freekeh Green Pesto het lekkerst koud, maar je kunt hem heel goed ook warm eten!

TIP Zijn de asperges niet in seizoen, vervang deze dan door courgette.

Freekah Green Pesto 02

Steps

1
Done

Breng de bouillon aan de kook en kook de freekeh in de bouillon volgens de verpakking.

Giet de freekeh af zodra deze klaar is en bewaar 1 kopje bouillon.

2
Done

Kook de sperziebonen in een pan met water beet gaar. Ongeveer 10 minuten.

3
Done

Amandel Pesto...

In een keukenmachine meng de amandelen, peterselie, parmezaan en 2 etlp olijfolie tot een smeerbare pesto.

Voeg 1 etlp bouillon toe aan de pesto en breng op smaak met zout en peper.

4
Done

Maak de asperges schoon en halveer ze.

Grill de asperges in een pan met 1 etlp olijfolie en voeg zout en peper toe.

Giet de sperziebonen af en voeg ze toe aan de asperges. Grill ze nog eens 3 minuten mee.

Halveer de tomaten en doe ze in de pan bij de asperges voor een minuut.

5
Done

Meng de freekeh en pesto en voeg de groenten toe.

Verdeel de freekeh green pesto over de borden en maak af met wat parmezaan en amandelen.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Aardbeien Pie Smoothie
next
Tuna Melt Naan
previous
Aardbeien Pie Smoothie
next
Tuna Melt Naan

Add Your Comment