Ingredients
-
De Burger
-
4 hamburger
-
4 hamburger broodjes
-
200 gram cheddar
-
4 plakken bacon
-
2 bieten
-
8 plakjes augurk
-
boter
-
zout en peper
-
Shiitake Duxelle
-
1 ui
-
100 gram shiitake
-
Spicy Mayonaise
-
2 etlp mayonaise
-
1/2 tlp chilipoeder
-
1 1/2 tlp sriacha (chili saus)
-
1 tlp citroensap
-
1/2 tlp uienpoeder
Directions
In alle eerlijkheid deze Everything Burger had eerst een compleet andere naam namelijk de porno burger. Porno wat? Ja van Marcel mocht ik deze burger eigenlijk niet zo noemen. Vandaar ook dat het op de blog Everything burger heet, maar buiten de blog noem ik hem de porno burger.
Het verhaal van de Burger van Buzz in the Kitchen:
We hadden zin om eens lekker hamburgers te eten. Zelf gemaakte hamburgers zijn natuurlijk heerlijk. De opties zijn eindeloos en zo ook de keuzes. Het maken van de burger zelf is natuurlijk helemaal lekker, maar wij hebben die wel gewoon gekocht bij de Jumbo Food Markt. Die verkopen namelijk heerlijk verse burgers met bijvoorbeeld truffel, dragon of mozzarella. Onze favoriet is de truffel hamburger. Dus de burger zelf hadden we niet gemaakt, maar de samenstelling wat er op de hamburger zou komen was compleet open en wij wouden uitpakken met deze hamburger!
Bij Pickles Firma Burger en Winebar hebben wij ooit een hamburger met een shiitake duxelle gehad. Ik besloot dat dit een van de componenten zou worden. Daarnaast wou ik iets kleurrijks en ging ik daarom voor bietjes. We hadden al besloten geen saaie tomaat, komkommer en sla. Nee die basic ingrediënten zouden niet op onze creatie komen. Vervolgens wou ik bacon, because I love my Bacon! Daarnaast ben ik dol op Cheeseburgers en bij de Jumbo Food Market verkopen ze goede kwaliteit Cheddar Cheese. Niet van die goedkope plastic plakken (die zomers ook erg lekker op de barbecue kunnen zijn). Marcel besloot nog dat hij augurken wou en to top it all off een spicy mayonaise, die hij zelf zou maken.
Terwijl we samen (ja voor de verandering samen) de burger in de keuken aan het samenstellen waren, ontstond langzaam de Everything Burger.
Waarom die naam dan toch?
Simpel deze burger is ‘ van alle walletjes thuis’: romige shiitake duxelle, pittige saus, zoete pietjes, zure augurken, crispy bacon en kaas.
Heb je dan nog eens een goede kwaliteit burger erbij dan ben je gewoon in extase bij het eten van deze burger.
Steps
1
Done
|
Shiitake duxelle: Snipper de ui en snij de shiitaki klein. Verwarm 1 etlp boter in de pan en bak de ui en shiitaki. |
2
Done
|
Bietjes: Schil de bietjes en snij er plakjes van. Zet een kleine pan op het fornuis en warm er 1 etlp boter/olie in. Bak de bietjes in de pan tot ze gaar zijn zo'n 7-10 min. |
3
Done
|
Spicy Mayonaisse: Meng de mayonaisse, chilli peper, sriacha, citroensap, uienpoeder en wat zout en peper samen. Proef de mayonaisse of er nog wat extra zout en peper toegevoegd moet worden. |
4
Done
|
Porno Burger: Zet een grillpan op het fornuis en laat deze warm worden (afhankelijk van je pan voeg wel of geen boter toe, dit weet jezelf beter). Grill de hamburgers in de pan voor 3-4 aan elke zijde. Tot hij gebakken is zoals jij hem wilt. Leg de laatste minuut de cheddar op de burger, zorg dat deze lekker smelt over de burger. Snij de hamburger broodjes door midden en grill in dezelfde pan als de burgers de broodjes 1 minuut aan de binnenkant. |
5
Done
|
In een kleine pan doe 1 etlp boter en bak vervolgens de bacon lekker krokant. |
6
Done
|