Dorito’s Kip Ovenschotel

0 0
Dorito’s Kip Ovenschotel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 zak (396 gr) Dorito's Nacho
280 gram pulled kip (zie tekst)
310 gram kidneybonen (blik)
200 gram mais (blik)
225 gram geraspte kaas
4 eetlepels salsa saus
1 tomaat
1 paprika
1/2 courgette
300 ml romige kippenbouillon (zie tekst)
225 gram crème fraîche
1 eetlepel taco kruiden

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Dorito’s Kip Ovenschotel

Ik ben nog steeds bezig met het overzetten van recepten van mijn oude foodblog naar Kidshoekje. Een van de recepten, waarvan ik de foto niet echt top vind maar die wel veel bezocht wordt, is deze Dorito’s Kip Ovenschotel.

Ik maakte dit gerecht in 2020, en daarna heb ik het misschien nog twee keer gemaakt (voordat we geen vlees meer gingen eten). Het is een heel lekker gerecht, maar ik gebruik er wel twee andere recepten voor: romige kippenbouillon en pulled chicken. Het is dus niet een recept dat je doordeweeks in 30 minuten op tafel hebt staan.

Wat het wel is, is ultiem Comfort Food! Een heerlijke ovenschotel met crunchy Dorito’s erin. Het concept heb ik nooit zelf bedacht, maar het komt van een Amerikaanse foodblog. Ik kan echter helemaal niet meer vinden welke of wie, dus dat moeten jullie mij vergeven. Het idee is dus niet van mijzelf, maar ik maak het wel altijd zelf, en zo ook dit gerecht.

Toelichting ingrediënten

Voor de Dorito’s Kip Ovenschotel gebruikte ik de onderstaande twee recepten voor twee ingrediënten:

Vegetarisch

Zelf heb ik dit recept nog niet vegetarisch gemaakt, maar het staat wel op de planning. Je zou de kip kunnen vervangen door plantaardige kip en de bouillon vervangen door groentebouillon. Echter, ik weet niet hoe de smaakcombinatie zal zijn.

 


Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2020).

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een ovenschaal in met olijfolie.

2
Done

Verkruimel de Dorito's en doe deze in een kom. | Was de paprika, courgette en tomaat en snij ze in blokjes. | Giet de bonen en mais af en spoel af met koud water.

3
Done

Doe in een kom de pulled kip, bonen, mais, 70 gram geraspte kaas, salsasaus , paprika, courgette, tomaat, romige kippenbouillon, crème fraîche en taco kruiden. Roer alles goed door elkaar met een spatel.

4
Done

Verdeel de helft van de Dorito's kruimels over de bodem van de ovenschaal. | Verdeel het kipmengsel over de Dorito's. | Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.

5
Done

Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de overige Dorito's en de rest van de geraspte kaas over de ovenschaal. | Zet de ovenschaal nog eens 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. | Haal de ovenschotel uit de oven en serveer direct.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Beef en Broccoli Noedels - Kidshoekje.nl
previous
Beef en Broccoli Noedels
Kip Gyoza - Kidshoekje.nl
next
Kip Gyoza

Add Your Comment