Disney Churros karamelrepen

0 0
Disney Churros karamelrepen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Toffee
225 gram ongezouten boter
220 gram suiker
1/4 theelepel zout
200 gram witte chocolade
Churro Suikermix
50 gram suiker
1/2 theelepel kaneel
In Huis
suiker thermometer
bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Disney Churros karamelrepen

    Een van de eerste foodbloggers waar ik fan van werd, ruim 10 jaar geleden is Jenny van Picky Palate. Een Amerikaanse foodblogger, die vooral focus heeft op gewoon lekker eten maken, zonder continue te roepen: dit is gezond! Heerlijke comfort food, die de ene keer gezond zijn en de andere keer niet. Recepten voor het gezin. Jenny heeft naast een liefde voor eten ook een liefde voor Disney en heeft op Instagram ook het account: Disney Hungry en dit is mijn guilty pleasure. Ze gaat namelijk niet naar Disney voor de attracties, maar vooral voor het eten. I love it! Op haar blog deelt ze vervolgens copy-cat recepten van Disney zoals haar recept voor: Churro Toffee Disney Copycat. Dit ziet er zo lekker uit en gezien ik zelf niet 1,2,3 naar Disney ga in Amerika, besloot ik deze Disney Churros Karamelrepen eens zelf te maken.

    Nou heb je hier een suiker thermometer voor nodig, die ik speciaal heb aangeschaft. Zo graag wou ik dit recept proberen. En? Het is zeker lekker en zoet. Het deed mij eerlijkgezegd heel erg denken aan een witte variant van de Zweedse chocolade DIAM. Gelukkig ben ik dol op Diam.

    Zou ik het nog eens maken? Misschien, maar ik vond het in elk geval zo lekker, dat ik Jenny’s recept graag ook met jullie in het Nederlands deel.

     


    Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2019)
    Deze post bevat affiliate links 

    Steps

    1
    Done

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. | In een kom meng de kaneel met 50 gram suiker. |

    2
    Done

    In een grote sauspan, doe de boter met de suiker en de zout en smelt de ingrediënten al roerend. | Breng het mengsel langzaam aan de kook en laat het pruttelen. Doe de suiker thermometer in de pan en laat de suiker tot 137 graden komen. | Blijf regelmatig roeren in de pan.

    3
    Done

    Schenk de karamel op de bakplaat. Laat dit 2 minuten staan. | Neem een plastic mes en snijd de toffe in vierkanten stukken. Herhaal dit vervolgens nog 4-5 keer. | Als alle stukken los van elkaar zijn, zet de bakplaat in de koelkast voor minimaal 20 minuten. |

    4
    Done

    Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. | Haal de stukken toffe door de witte chocolade en leg deze op een druiprek of op bakpapier. | Strooi direct wat van de kaneelsuiker over de witte chocolade. | Laat de toffeerepen uitharden.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Kip Gyoza - Kidshoekje.nl
    previous
    Kip Gyoza
    Bounty Warme Chocolademelk - Kidshoekje.nl
    next
    Bounty Warme Chocolademelk

    Add Your Comment