0 0
Corn Chowder met Bacon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 ml kippenbouillon
150 gram bacon reepjes (of spek)
600 gram mais (uit blik)
1 rode ui
300 gram gegrilde paprika (uit pot)
200 ml slagroom (ongeklopt)
3 etlp maizena

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Corn Chowder met Bacon

*recept Ree Drummond

Je moet wel echt van mais houden.

Ingredients

Directions

Share

Corn Chowder met Bacon Recept Buzz in the Kitchen

 

Inmiddels lijkt mijn inspiratie voor dinsdag soepdag een beetje op te raken. Terwijl er natuurlijk duizenden opties van soepen te bedenken zijn. Echter bij het bedenken voor een nieuwe soep deze week, was ik compleet inspiratieloos en besloot maar mijn kookboeken kast in te duiken op zoek naar een soep recept. Uiteindelijk besloot ik een corn chowder met bacon te maken uit het kookboek Pioneer Woman Cooks van Ree Drummond.

Een chowder is een volle dikke en romige soep. De meest bekende chowders zijn vaak met vis, maar ben je geen vis fan (zoals Marcel) dan is deze mais chowder met bacon wat voor jouw. Je moet wel echt van mais houden, want daar zit deze soep boordevol mee.

Steps

1
Done

Pel en snipper de ui. | Doe de ui met 1 etlp olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui hier 4 minuten in. |
Giet de mais uit het blik en voeg 3/4 van de mais toe aan de soeppan.

2
Done

Snij de gegrilde paprika's klein en voeg deze samen toe aan de mais. | Kook dit nog eens 3 minuten. | Voeg de kippenbouillon toe tot de mais onder staat. Roer het goed door elkaar en breng het aan de kook. | Laat de soep voor 20 minuten staat terwijl het pruttelt. Roer geregeld in de pan.

3
Done

In een koekenpan bak de bacon tot ze krokant zijn. | Haal de bacon uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

4
Done

Pureer de soep met een staafmixer of een blender. | Roer de slagroom door de soep. | Voeg de 1/4 overgebleven mais toe aan de soep en laat dit nog 5 min op het fornuis staan.

5
Done

In een kommetje meng het maizena en 50 ml water samen. | Voeg de maizena toe aan de soep en roer het er goed door om de soep wat dikker te maken. Let op dat er geen klonten zijn. |

Doe de spekreepjes bij de soep. | Breng eventueel de soep op smaak met zout en peper.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Courgette Soep met een Kaaskoekje
next
Pastinaak Patat
previous
Courgette Soep met een Kaaskoekje
next
Pastinaak Patat

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment