Courgette-Citroen Cake 

0 0
Courgette-Citroen Cake 

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 ml kokos- of zonnebloemolie
125 gram witte bastedsuiker
3 eieren
250 gram (2 stuks) citroenen
2 courgette
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Courgette-Citroen Cake

Misschien hebben jullie het wel op Instagram gezien. Ik heb laatst een gigantische courgette gekregen uit de moestuin van mijn oom, uit Frankrijk. Bij zulke mega groenten vraag je je af: Zit er nog wel genoeg smaak aan om lekker te zijn? Er zit inderdaad iets minder smaak aan en de zaadlijst was dan ook gigantisch. Het leek bijna meer op een pompoen, maar ik kan je verzekeren het was een courgette. Wij zijn dol op courgette ik haal er wel 2 per week in huis. Misschien moeten we zelf maar eens plant in de tuin doen. Met zo’n cadeautje als een mega courgette is het voor mij het ideale moment om wat recepten uit te proberen. Iets wat al heel lang op mijn lijstje stond is een cake te maken met courgette. Ik besloot daarom met deze joekel een courgette citroen cake te maken.

Nu denk je bij een groente cake niet meteen aan lekker zoet, maar deze zomerse groente cake is zoet en hartig en gewoon weg lekker. Er is niets gezonds aan, behalve dat het misschien gezonder is dan de gewone oma cake omdat er 250 gram courgette in zit. Maar anders zorgt de combinatie van courgette en citroen gewoon voor een lekker plakje cake.

( Recepthoekje.nl 02-10-2019)

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cakeblik in met olie of boter. Bekleed eventueel met bakpapier.

2
Done

Was de courgette en rasp deze fijn. | Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit. Je hebt 250 gram nodig. | Was de citroen.

3
Done

In een kom meng de olie, 150 gram suiker en de eieren. | Voeg de rasp en sap van 1 citroen toe samen met de courgette rasp. | Roer alles door elkaar. |

4
Done

In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder, zout en baking soda. | Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het beslag tot het een glad beslag is. | Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake voor 35-45 minuten. Tot het goudbruin is en een prikker er schoon uit komt.

5
Done

Haal de cake uit de oven en prik met een stokje er voorzichtig gaten in. | In een kom meng de rasp van 1/2 citroen met het sap van 1 citroen en 75 gram suiker. | Giet het suiker mengsel over de cake. | Laat de cake compleet afkoelen en strooi de overige rasp van de 1/2 citroen eroverheen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Vegetarische Caesar Pasta Salade - Kidshoekje.nl
previous
Caesar Pasta Salade
California Sushi Bowl - Kidshoekje.nl
next
California Sushi Bowl

Add Your Comment