Cashewnoten Wortelsoep

0 0
Cashewnoten Wortelsoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 eetlepel olie
100 gram cashewnoten (ongezout en ongebrand)
1 rode ui
1 theelepel (1 cm) gember
300 gram wortels
2 bouillonblokje (groente)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Cashewnoten Wortelsoep

Ik heb nog nooit een dieet gevolgd om af te vallen, maar de afgelopen jaren heb ik wel verschillende diëten uitgeprobeerd om mijn darmen en algemene gezondheid te verbeteren en mogelijke allergieën te achterhalen. Vaak wordt bij het woord “dieet” direct aan gewichtsverlies gedacht, maar eigenlijk verwijst het simpelweg naar ‘wat je eet en drinkt’ en kan het om diverse redenen worden aangepast. In 2016 waagde ik me aan het Whole30 ‘dieet’. Ik stelde een gedetailleerd maaltijdplan op voor de week, zodat ik precies wist wat ik ging eten en wat ik kon mealpreppen. Een van de heerlijke maaltijden die ik tijdens dit dieet at, was deze Cashewnoten Wortelsoep.

Bij Whole30 draait het om het consumeren van veel groenten en fruit en bijna geen koolhydraten. Het klinkt als een uitdaging, maar ik testte het voor een boekrecensie gedurende één week. Helaas hield ik het niet langer vol omdat ik eenvoudigweg koolhydraten nodig had. Desalniettemin is het een effectief eliminatiedieet om te ontdekken hoe jouw lichaam reageert op bepaalde koolhydraten of gluten.

Dit dieet stimuleerde me om nieuwe recepten uit te proberen. Zo had ik bijvoorbeeld nog nooit cashewnoten aan een soep toegevoegd. Het bleek niet alleen verrassend lekker te zijn, maar ook nog eens heel gezond. Ontdek het recept hieronder en laat je smaakpapillen genieten!

Steps

1
Done

Voorbereiding

Schil de gember en rasp fijn. | Pel en snipper de ui. | Schil de wortels en snijd in kleine stukjes.

2
Done

Bouillon

Breng 1 liter water aan de kook. | Voeg de bouillonblokjes toe en laat deze oplossen. | Haal de pan van het fornuis.

3
Done

Cashewnoten

Verwarm een droge koekenpan. | Rooster de cashewnoten 2 minuten. | Doe de geroosterde cashewnoten in een bakje. |

4
Done

Verwarm de olie in een grote soeppan. | Fruit de ui met de gember voor 4 minuten. | Voeg de wortels en cashewnoten toe en roer goed door. | Schenk de bouillon toe tot alles onder staat. | Breng de bouillon aan de kook. | Draai het vuur wat lager en laat dit 20 minuten staan. |

5
Done

Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. | Breng de soep eventueel op smaak met wat zout en peper. |

6
Done

Schenk de soep in kommen en garneer eventueel nog met wat cashewnoten.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Sinaasappel Cake - Kidshoekje.nl
previous
Sinaasappel Cake
Aubergine Ricotta Rigatoni - Kidshoekje.nl
next
Aubergine Ricotta Rigatoni

Add Your Comment