0 0
Cajun Hummus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram kikkererwten (uit blik)
3 etlp olijfolie
2 tlp tahini
1 citroen
1/2 tlp cajunpoeder
1 teen knoflook
zout en peper

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

Cajun Hummus

Lekker als dip of op brood

Ingredients

Directions

Share

Toen ik mijn Avocado Hummus maakte, was ik niet helemaal tevreden over de substantie die mijn blender er van maakte. Ik besloot daarom een nieuwe aanwinst voor mijn keuken te kopen: The Magic Bullet. Een nieuw speeltje betekend natuurlijk het uitproberen! En omdat het allemaal begon met de hummus besloot ik een nieuwe variant te maken met cajun kruiden: Cajun Hummus.

Zelf hou ik wel van pittig eten en vind het heerlijk om cajun kruiden te gebruiken. Met cajun kruiden moet je wel altijd uit kijken dat het niet te pittig wordt. Zo ook bij het bereiden van de cajun hummus.

Steps

1
Done

Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze af met koud water.

Pel de knoflook.

2
Done

Doe de knoflook, kikkererwten, 2 eetlepels olie, de tahini, het sap van de citroen en de cajunpoeder in een blender en pureer tot een smeerbare substantie. (Je kunt ook gebruik maken van een handmixer).

Breng op smaak met zout en peper.
> Te weinig pit? voeg nog wat cajun toe
> Te pittig? Voeg wat citroensap of olijfolie toe.

3
Done

Schep de hummus in een kom en garneer met nog wat olijfolie.

Wendy

In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

previous
Nutella bananenbrood
next
Honing Mosterd Kip Salade
previous
Nutella bananenbrood
next
Honing Mosterd Kip Salade

Add Your Comment