Ingredients
-
400 gram kikkererwten (uit blik)
-
3 etlp olijfolie
-
2 tlp tahini
-
1 citroen
-
1/2 tlp cajunpoeder
-
1 teen knoflook
-
zout en peper
Directions
Toen ik mijn Avocado Hummus maakte, was ik niet helemaal tevreden over de substantie die mijn blender er van maakte. Ik besloot daarom een nieuwe aanwinst voor mijn keuken te kopen: The Magic Bullet. Een nieuw speeltje betekend natuurlijk het uitproberen! En omdat het allemaal begon met de hummus besloot ik een nieuwe variant te maken met cajun kruiden: Cajun Hummus.
Zelf hou ik wel van pittig eten en vind het heerlijk om cajun kruiden te gebruiken. Met cajun kruiden moet je wel altijd uit kijken dat het niet te pittig wordt. Zo ook bij het bereiden van de cajun hummus.
Steps
1
Done
|
Giet de kikkererwten af in een zeef en spoel ze af met koud water. Pel de knoflook. |
2
Done
|
Doe de knoflook, kikkererwten, 2 eetlepels olie, de tahini, het sap van de citroen en de cajunpoeder in een blender en pureer tot een smeerbare substantie. (Je kunt ook gebruik maken van een handmixer). Breng op smaak met zout en peper. |
3
Done
|
Schep de hummus in een kom en garneer met nog wat olijfolie. |