0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

2 Paprika
250 gram Champignons
1 Courgette
saté prikkers of barbecue spiezen
Teriyaki saus
60 ml sojasaus
30 ml water
1 etlp rijstazijn
1 etlp suiker
1 teen knoflook
1 cm (1 tlp gember
1 etlp maïzena

Bookmark this recipe

You need to or register to bookmark/favorite this content.

BBQ Teriyaki Groente Spiesjes

Barbecue Bijgerecht

Features:
  Cuisine:

   Ingredients

   • Teriyaki saus

   Directions

   Share

   BBQ Teriyaki Groente Spiesjes

   Zal het nog eens langer dan één dag 30 graden worden deze maand? Vorige week vrijdag was het eindelijk weer eens echt zomers weer en dat betekende dat de barbecue direct aanging. Zoals waarschijnlijk bij veel Nederlanders. Ik besloot dat ik eens wat meer op de barbecue wou proberen dan alleen een stukje (vegetarisch)vlees en maakte daarom bbq teriyaki groente spiesjes.

   Sinds ik kinderen heb vinden ik het belangrijker dan ooit dat er bij elke (avond)maaltijd wel groente zit. Meestal serveer ik een bord met rauw korst, gezien een salade vaak niet gewaardeerd wordt, bij de barbecue. Maar nu wou ik dus een gegrilde groente maken en wel met een heerlijke geglaceerde teriyaki saus er overheen.

   Wat vonden de kids? Logan wou alleen de paprika en Parker werd die avond ziek dus had nergens zin in. Wat vond ik? Heerlijk! Dit ga ik vaker doen en zeker ook meer experimenteren met groente spiesen en marinade’s hopelijk wordt deze zomer nog genoeg barbecue dagen verwacht dan kan ik even lekker aan de slag.

   De teriyaki saus kun je zelf maken (hieronder het recept) of gewoon een kant-en-klare woksaus gebruiken.

    


   Hebben jullie nog wat ideeën of inspiratie voor mij? Let me know.

   Ook erg lekker op de barbecue zijn mijn courgette pakketjes. Klik hier voor het recept.

    


   Maak je een van de recepten van Recepthoekje en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @recepthoekje en #recepthoekje te vermelden en ik zal het delen!

   Steps

   1
   Done

   Voorbereiding

   Doe de saté prikkers in een glas met water.

   2
   Done

   Maak de Champignons schoon en halveer ze. | Was de paprikaś en verwijder de steel en zaadlijst. | Snij de rest ik grote stukken. | Was de courgette. Snij de uiteinde er af en de courgette door de lengte door de helft. Snij halve manen van 4 cm dik. | Doe de groente in een kom.

   3
   Done

   Teriyakisaus

   In een sauspan met de sojasaus, 30 ml water, rijstazijn, suiker, geperste knoflook en geraspte gember. Breng dit al roerend aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager. |

   4
   Done

   Doe de teriyaki saus bij de groenten en hussel alles goed door elkaar. | Laat dit afgedekt in de koelkast staan tot je de stokjes gaat maken voor het barbecueën. | Rijg de groente om en om aan de spiesjes en leg ze op een bord. Er kunnen op een gewone saté prikker 2 stuks van elke groente op een spies.

   5
   Done

   Leg de spiesen op de barbecue (die uiteraard al aan is) en draai de spiesjes regelmatig op. De spiesjes zijn in ongeveer 12-15 minuten klaar.

   Wendy

   In 2001 besloot ik mijn liefde voor koken en eten te delen door het beginnen met de blog Buzz in the Kitchen (In 2020 veranderd naar Recepthoekje). Over de jaren is die liefde alleen maar meer gegroeid net als voor bloggen. Inmiddels heb ik 3 blogs en blijf ik mijn liefdes delen.

   Vega tandooricurry met quinoa | Buzz in the Kitchen
   previous
   Vega tandooricurry met quinoa
   Hummus Feta Quinoa Bowl - Recepthoekje
   next
   Hummus Feta Quinoa Bowl
   Vega tandooricurry met quinoa | Buzz in the Kitchen
   previous
   Vega tandooricurry met quinoa
   Hummus Feta Quinoa Bowl - Recepthoekje
   next
   Hummus Feta Quinoa Bowl

   Add Your Comment