Appel Pumpkin Spice Muffin met Salted Caramel Saus

0 0
Appel Pumpkin Spice Muffin met Salted Caramel Saus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Muffin
200 gram suiker
1 ei
125 ml zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
190 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1/4 theelepel zout
1 theelepel pompoenkruiden
2 appels
4 theelepels lichte basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
Salted Caramel Saus
20 stuks toffee fudge (Lonka)
125 ml (plantaadige melk)
1 eetlepel zeezout

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Appel Pumpkin Spice Muffin met Salted Caramel Saus

(blog 2015:) Tijdens de herfst zie je vaak heel wat appel en pompoen recepten voorbij komen. Ik ben dol op pompoen desserts, iets minder ben ik van de appel desserts. Ja zelfs een grootmoeders appeltaart is een dessert waar je mij niet voor wakker hoeft te maken. Al had ik laatst wel de zwangerschaps craving naar een net vers uit de oven warme appeltaart met dikke koek laag en vers geklopte slagroom. Rare zwangerschaps cravings, waar ik normaal niet van appeltaart echt hou en ook slagroom ik niet weg van ben had ik daar wel zin in. Het bracht me wel op het idee om deze appel pumpkin spice muffin te maken.

Met 37+ weken mag ik weer iets gaan bewegen dus besloot ik de keuken in te gaan en Appel Pumpkin Spice Muffins met Salted Caramel Saus te maken. Appel en kaneel zijn een gouden duo en sinds erin pumpkin spice kaneel zit dacht ik dat het een goede vervanger zou zijn. Ik wou de appel niet te veel laten overheersen in de muffin, omdat ik dus niet zoveel van appel desserts houdt, wat mij op het idee bracht om de muffin af te maken met een salted caramel saus. Appels en Karamel nog zo’n goede combinatie, te denken aan karamel appels van de kermis. Alles gecombineerd een heerlijke herfstige muffin, om je lippen bij af te liggen, of in ieder geval de lepel van de karamel saus! ( 26-10-2015)

Update 2023: Inmiddels kan ik je verklappen dat door mijn cravings voor Appeltaart tijdens mijn zwangerschap van Logan in 2015. Ik echt dol ben op appeltaart en er dus ook heel wat recepten op de blog van te vinden zijn!

 

Pompoenkruiden: klik hier voor recept

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Zet je bakblik klaar met muffin papiertjes erin.

2
Done

In een grote kom meng de suiker, ei, olie en vanille samen. | In een tweede kom meng de bloem, baking soda, zout en pumpkin spice. | Voeg het bloem mengsel toe aan het ei-mengsel. Doe dit beetje bij beetje. Tot een goed gemengd. |

3
Done

Schil de appels en verwijder het klokhuis. | Snijd de appels in kleine blokjes. | Vouw de appels met een spatel door het beslag. | Laat het beslag 10 minuten rusten met een doek eroverheen. | Vul de muffin papiertjes met het beslag tot 3/4 vol. |

4
Done

Meng in een kommetje de bruine suiker en het kaneel samen. | Doe ongeveer 1/3 tlp van dit mengsel op elke muffin. | Zet de muffins in de voor verwarmde oven voor 25-30 minuten. De suiker is gekarameliseerd en als je een saté prikker in de muffin steekt komt het schoon terug. | Laat de muffins minimaal 30 minuten afkoelen in het bakblik.

5
Done

Salted Caramel Saus:

Smelt de Karamels Au Bain-Marie:
Breng in een sauspan een klein laagje water aan de kook, zet het vuur vervolgens iets lager onder de pan zodat het water iets blijft pruttelen. | Zet een hitte bestendige kom op het pannetje met water en doe hier de karamels en de melk in. Blijf geregeld in de kom roeren tot de karamels zijn gesmolten en samen met de melk een saus vormen. | Als je een saus hebt voeg je de zeezout toe en roert deze er goed door heen.

6
Done

Zet de muffins op een rooster met daaronder wat bakpapier. | Neem een lepel en giet de salted caramel saus over de muffins. | Indien gewenst kun je nog wat extra zout op de muffins doen. | Laat de saus op de muffins compleet afkoelen voor je een hap neemt!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Chocolade bananen Smoothie - Kidshoekje.nl
previous
Chocolade Bananen Smoothie
Sinterklaas Pepernoten Fudge met Amandel-Choco Pasta - Kidshoekje.nl
next
Pepernoten Fudge met Amandel-Choco Pasta

Add Your Comment