Five Spice Kruidige Zandkoekjes

0 0
Five Spice Kruidige Zandkoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram ongezouten boter
100 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
300 gram bloem
1 theelepel kaneel
1 1/2 theelepel 5 spice kruiden
1/4 theelepel zout
In Huis
Huishoudfolie
Bakpapier

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Five Spice Kruidige Zandkoekjes

Het bakken van koekjes is een van de favoriete bezigheden van mijn zoon en mij. Telkens wanneer hij de uitsteekvormpjes weer vindt, vraagt hij enthousiast of we samen koekjes gaan bakken. In de zomer is dit niet altijd ideaal, maar gelukkig hebben we in Nederland genoeg regendagen waarop het de perfecte activiteit is. Onze favorieten zijn meestal suikerkoekjes, ook wel bekend als zandkoekjes, die ideaal zijn om uit te steken en te decoreren. Onlangs besloot ik te experimenteren met ons overvloedige deeg.

Met twee ideeën in mijn hoofd, pindakaas met jam en kruidige zandkoekjes met Five Spice, ging ik aan de slag. Iedereen kent de heerlijke toevoeging van kaneel aan zoete gerechten, maar waarom koos ik voor Five Spice? Mijn liefde voor Chinese vijfkruidenmengsels, vooral in combinatie met eend, bracht me op het idee om het eens in koekjes te proberen. Terwijl ik eigenlijk op zoek was naar maanzaad in mijn kruidenrek, kreeg ik het idee om Five Spice te gebruiken – en het werkte perfect! Geef het een kans en probeer het zelf. Ik ben er zeker van dat je de verrassende smaak heerlijk zult vinden.

 


Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2019)

Steps

1
Done

Doe de boter en de suiker in een kom en mix tot een kruimig mengsel. | Voeg het ei en de vanille toe en mix er doorheen.

2
Done

In een tweede kom meng de bloem, kaneelpoeder, 5 spice kruiden en zout. | Voeg de bloem beetje, bij beetje toe aan het boter en mix tot een goed gemengd deeg. | Wikkel het deeg als een worst in huishoudfolie en leg deze minimaal 30 minuten in de koelkast.

3
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

4
Done

Snijd de deegworst in plakjes van 1,5 CM. | Leg de koekdeegplankjes op de bakplaat. Houd genoeg ruimte tussen de koekjes. | Doe de bakplaat in de oven en bak de koekjes voor 10-12 minuten. | Laat de koekjes compleet afkoelen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Spaghetti en Mozzarella Gehaktballen - Kidshoekje.nl
previous
Spaghetti en Mozzarella Gehaktballen
Wolkenbrood - Kidshoekje.nl
next
Wolkenbrood

Add Your Comment