Chow Mein

0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

miehoen noedels
1 bouillonblokje (groente of kip)
1 rode ui
300 gram witte kool
2 stengels bleekselderij
2 etlp olie
60 ml sojasaus
2 tenen knoflook
1 etlp lichte basterd suiker
2 cm gember

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Chow Mein

    Bij Aziatische gerechten wordt vaak rijst of noedels geserveerd. Op beide zijn mijn kinderen dol. Toch vind ik het leuk om hen zoveel mogelijk variaties en samen te leren kennen en daarom besloot ik chow mein te maken. Chow mein is een Chinees roerbak gerecht bestaand uit noedels en wat groente. Je zou het op zich zo kunnen eten, maar je kunt het ook als bij gerecht serveren. Zo maakte ik het met rendang uit de slow cooker of eet ik het bij honing cashew kip (volgt maandag). Ik maak mijn basisrecept voor chow mein altijd met miehoen, omdat ik deze fijne noedels erg lekker vind. Uiteraard  kun je ook voor Chinese of rijst noedels kiezen.

    Het onderstaande recept is voor 4 personen. Zelf maak ik altijd wel iets meer, omdat ik stiekem het de volgende dag nog lekkerder vind als de smaken nog meer in elkaar zijn getrokken.

    Wat vinden de kinderen? Noedels zijn voor hun meestal een associatie met pasta, dus die gaan er altijd zonder problemen in. Daarnaast zijn de groente in het gerecht zo fijn, dat die er ook gewoon mee gegeten worden.


    Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!

    Steps

    1
    Done

    Breng een pan water met het bouillonblokje aan de kook. | Voeg de mihoen noedels toe en bereid deze volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de noedels af en spoel kort af met koud water. | Zet op zij.

    2
    Done

    Pel en snipper de uit. | Was de bleedselderij. Snij de uiteinde af en snij de rest in stukjes. | Snij de witte kool in reepjes. | Verhit 1 etlp olie in een wok en roerbak de groente 10 minuten op een medium vuur.

    3
    Done

    In een kom meng de ingrediënten voor de saus: sojasaus, fijn gehakte knoflook, bruine suiker en geraspte gember. | Voeg de saus en de noodles toe aan de groente. Hussel alles goed door elkaar en bak nog 2 minuten mee. | Serveer direct!

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    Slow Cooker Kokos Linzencurry | Babies Kitchen
    previous
    Slowcooker Kokos Linzencurry
    Basisrecept: maiskolf koken | Kidshoekje.nl
    next
    Basisrecept: Maiskolf Koken

    Add Your Comment